DTC følger tidens trend og slanker ned på flere områder i 2009. Antallet af tests er nedbragt, afdelingen på Sturup Raceway er skåret bort og forbruget af dæk er siden 2008-sæsonen blevet begrænset.

– Ligesom andre store racerserier verden over har vi i DTC-organisationen tilpasset reglementet til situationen, således at der bliver en del besparelser for de deltagende teams, siger Peter Elgaard fra DTC A/S.

– Når det går godt for verdensøkonomien, er der plads til test, nyudvikling og masser af raceweekender, men når situationen nu er som den er, er det nødvendig at tilpasse sig. Dette betyder alt sammen, at de fleste nuværende DTC-teams stadig kan finde balance i budgetterne til at stille op i årets DTC-mesterskab, fortsætter han.

Af de blot fire testdage afvikles de to første sammen med DTC-generalprøven den 2.-3. maj på FDM Jyllandsringen.

Trods de dystre udsigter er Peter Elgaard stadig optimistisk omkring feltet i 2009:

– Det ser ud til, at vi får alle de store stjernenavne med på startlisten, og hvis brikkerne falder rigtig på plads, vil også samtlige vindere af et DTC-mesterskab komme til start i 2009-udgaven af DTC. Så et stjernetræf kan være på vej, siger Peter Elgaard.

Dermed lægger Elgaard op til, at Casper Elgaard, Jan Magnussen, Jason Watt, Jesper Sylvest, Michael Carlsen og Michel Nykjær alle kommer til start.

Ifølge DTC er der en række tilkendegivelser om deltagelse i DTC 2009. Lidt kryptisk nævnes kørere fra Tyskland, Sverige og naturligvis Danmark.

Racemag følger op på emnerne til startlisten i 2009.

Foto: Kim Igel