Når Danish Touringcar Championship ruller ind på Ring Djursland på søndag, ruller Renault DTC Light Cup med. Fjerde afdeling af i alt seks i den benhårde mærkeklasse for identiske Renault Clio III-biler tegner til at blive lige så tæt og ubarmhjertig som de tre forrige.

Renault DTC Light Cup har stort set været en duel. Michael Christensen, Varde, mod Jacob Kristensen, Selling. Efter tre runder fører vestjyden med 166 point mod 145 point, mens det i de ni konkurrenceelementer, der er gået forud, står 5-3 mellem de to rivaler.

5-3 i ni konkurrenceelementer? Ja, det er der sikkert nogen, som spørger om, men den er god nok. For før sommerferien blev dominansen fra de to gange Christensen/Kristensen nemlig brudt af en … Poulsen. Det var Roland Poulsen, Sverige, som for første gang kunne kalde sig vinder af et løb. Ikke blot i Renault DTC Light Cup, men i det hele taget. Og det gør udenlandsdanskeren til lidt af en outsider.

Man kommer dog ikke udenom, at favoritværdigheden ligger hos d’herrer Michael Christensen og Jacob Kristensen. Mens det faktisk er flere år siden, at Roland Poulsen har kørt på Ring Djursland, var både Michael Christensen og Jacob Kristensen med ved sidste års afdeling af mesterskabet, hvor det i øvrigt var Michael Christensen, som scorede to sejre, mens Jacob Kristensen blot måtte tage sig til takke med to tredjepladsen. Her var det i stedet den senere mester, Claus Christensen, Århus, som delte.

Claus Christensen er også med ved Sommerløbet på Ring Djursland, men det er i en helt anden klasse. Men hans bil er med i feltet, hvor den køres af debutanten Christian Siepmann, Århus, og ham skal man bestemt ikke afskrive på Ring Djursland.

Tidligere på året stillede han nemlig til start på banen ved et løb i Special Saloon Car, hvor han dels lærte banen at kende, dels fik værdifuld træning, så måske kan århusianeren gå hen at levere en overraskelse eller to?

Stillingen i Renault DTC Light Cup:

1. Michael Christensen Varde Renault Sport Clio III 166
2. Jacob Kristensen Hadsten Renault Sport Clio III 145
3. Roland Poulsen Sverige Renault Sport Clio III 112
4. Martin Frederiksen Odense M Renault Sport Clio III 97
5. Jan Seerup Greve Renault Sport Clio III 90
6. Christian Siepmann Århus Renault Sport Clio III 88
7. Ronni Nielsen Smørum Renault Sport Clio III 84
8. Jan Engelbrecht Nærum Renault Sport Clio III 75
9. Mads Caprani Randers Renault Sport Clio III 19

Foto: Torben Holst