Andet løb i Superleague Formula blev en portugisisk affære med FC Portos Tristan Gommendy først over stregen foran Sporting Lissabons Pedro Petiz. Danske Kasper Andersen og FC Midtjylland kørte en flot femteplads i mål.

Kasper Andersen startede i 6. position. I første sving tabte midtjyden imidlertid placeringskampen, og han faldt tilbage til 12. pladsen. Efter et tidligt og vellykket dækskifte fik Andersen atter fart i bilen, og siden avancerede han støt og roligt op gennem feltet.

– Det var ærgerligt, at jeg blev den lille i svinget. Men jeg er godt tilfreds med resten af løbet. Ikke mindst dagens pit-stop, der fungerede perfekt. Formkurven er opadgående, og jeg glæder mig til næste afdeling. Vi fik godt fat her i weekenden, siger Kasper Andersen ifølge en pressemeddelelse.

I afslutningen forsøgte Kasper Andersen forgæves at angribe Tottenham Hotspur, men de fire sekunder op til englænderen var for stor en mundfuld. En fjerdeplads ville ellers have udløst en midtjysk plads i søndagens weekendfinale.

I stedet må Kasper Andersen glæde sig over to fornemme præstationer ovenpå lørdagens regnvejrs-frustrationer og ikke mindst 50 point til den samlede stilling. Det betyder, at FCM Racing avancerer fra 12. til ottendepladsen blandt de 18 klubber.

Søndagens andet løb blev vundet af FC Porto foran Sporting Lissabon og FC Basel.

Weekendfinalen blev vundet af Rangers FC foran Tottenham Hotspur.

Næste afdeling køres på Estoril-banen ved Lissabon i den første weekend af september.

Foto: Superleague Formula