Indenfor banesporten er det meget almindeligt at rettighederne til mesterskaber overdrages til en promotor. DTC er det mest fremtrædende eksempel. Nu kommer rallysporten også med på vognen. Selskabet ‘Dansk Rally Championship’ har indgået en 3-årig promotoraftale med DASU.

Manden bag ‘Dansk Rally Championship’ er den mangedobbelt danske mester, Karl-Åge Jensen, som med indgåelsen af aftalen vil forsøge at højne niveauet i dansk rally. “Jeg synes, der er sket så mange positive ting indenfor dansk rally i de seneste 5-10 år. Vi har fået fjernet registreringsafgiften, der kører mange spændende biler og der har også været god kamp om mesterskaberne. Men niveauet på de enkelte rallies svinger meget og jeg tror tiden er inde til at få skabt et generelt højere niveau og mere ensartethed på DM-løbene, så Danmarksmesterskabet kommer til at stå som en samlet serie,” mener Karl-Åge Jensen.

Promotoraftalen kommer til at løbe over årene 2011-2014. Den kommende sæson falder derfor udenfor aftalen, men nogle af Karl-Åge Jensen ideer bliver alligevel sat i værks i det indeværende år. “Da det kneb med at få tilstrækkeligt mange DM-rallies arrangeret i 2010, indgik jeg en aftale med klubberne i Kjellerup og Bramminge om at arrangere to DM-rallies i år, hvor vi vil søsætte nogen af de ideer, som vi har om, hvordan et rally skal præsentere sig. Rally er efter min mening et rigtig godt produkt at markedsføre. I modsætning til baneløb, hvor publikum kommer til løbet, så kommer rally i stedet ud til publikummet. Vi kører mange forskellige steder, hvor der måske ellers ikke sker så meget og det skal vi udnytte. Det skal være en begivenhed, at der kommer rally til byen og det vil vi bestræbe os på at opnå. Først i de to rallies i 2010 og fremover til alle rallies i hele DM-serien,” fortæller Karl-Åge Jensen.

Karl-Åge Jensen har været en fast deltager i danske rallies i mere end 20 år og det bliver han også i den kommende sæson. “I 2010 kører jeg igen med om mesterskabet. Men det bliver nok min sidste sæson som aktiv og så bliver det en ny udfordring at løfte mesterskabet som promotor i stedet for,” slutter han.

Foto: RaceFoto.dk