12 hastighedsprøver omkring Roskilde udgør Rally Midtsjælland – årets 4. afdeling i kampen om Danmarksmesterskabet.

Op til dette års første DM-rally var det vanskeligt umiddelbart at pege på en favorit til sejren, da 4 af de mest oplagte kandidater alle stillede til start i helt nye biler. Nu er der kørt 3 løb siden og det er stadig svært at pege på en klar favorit. Alle 4 kørere har nemlig vist sig at være ganske jævnbyrdige – og derudover er der yderligere et par navne, som er klar i kulissen, hvis chancerne byder sig.

De to, som ligger bedst til i den samlede DM-stilling, er Max Christensen (Subaru) og Christian Jensen (Peugeot). Christian skulle lige bruge årets første rally til at køre sig ind på sin nye Peugeot, men siden har han og Max kæmpet sekund for sekund på prøverne. Således var det Max Christensen, som tog sejren i DM 3 – men Christian Jensen havde de fleste prøvesejre – og forskellen imellem dem var kun 3 sekunder ved mål.

Men Karl-Åge Jensen i endnu en Peugeot har også vist, at han er med helt oppe foran ligesom Ib Kragh i sin Abarth Grande Punto. Ib Kragh mangler dog endnu at få alt til at fungere i et helt rally. Bilen er hurtig – det er bevist – men tekniske knuder og ærgerlige uheld har holdt ham nede på resultatlisterne.

Alle disse kørere deltager i 4-hjulstrukne biler. Noget, som her i efterårssæsonen ikke er nogen ulempe, da regn og rusk ofte gør prøverne glatte. Imidlertid ser vejrudsigten for den kommende week-end ikke så efterårsagtig ud endda og det kan måske give en to-hjulstrukken bil en chance. Her vil lokale Tim Svanholt i sin VW Golf straks stå på spring! I sidste DM-afdeling var det en overgang ham, som førte an generelt, og er forholdene til det, kan han gøre det igen.

Hele rallyet afvikles i løbet af lørdag d. 26/9. Der er start i Øm kl. 8.00 om morgenen og mål igen samme sted kl. 18:30 – 12 hastighedsprøver og mange spændende kilometer senere.

Foto: Michael Eisenberg