SPONSORERET INDHOLD

Bare indrøm det, du er vanvittigt spændt på om Kevin Magnussen og Haas teamet får styr på bilen og begynder at kører hurtigere end de andre teams, og du er sindssygt spændt på at følge danskerne og alle de andre i deres udholdenhedskamp under Le Mans. Du tænker, en dag skal jeg være med nede på banen, kører med 300 i timen og udfører nakkebrækkendesmukke overhalinger foran alverdens tilskuere og seere.

Hvis du føler denne trang, er du slet ikke alene – vi havde i hvert fald samme drøm! Men det er svært at føre det ud i livet. Derfor får du her vores tips til, hvordan du kan forbedre dine chancer for at få succes som racerkører og måske en dag følge i Tom Kristensens fodspor.

Lad være med at hyre en manager

Selvom alle de store stjerner har en manager – ja de har velsagtens en hel hær af managere – så er det ikke noget du overhovedet skal bekymre dig om i starten af din karriere. Managere er for det første dyre i drift. De skal både have løn samtidig med at de skal have procenter af din indtjening, når du begynder at vinde løb.

Derudover er der ingen, der kan sælge dig bedre end du selv kan. En managers opgave er at skaffe dig ind til de rigtige løb og de rigtige kontakter. Det kræver at de sælger dig godt, men der er ingen, der kan sælge dig selv så godt som du kan.

Hvis du er seriøs omkring at give dig i kast med en karriere som racerkører, er det dog alligevel en god ide at bede om hjælp fra eksperter. Du skal nemlig anskaffe dig den rette bil. Tjek hos en bilforhandler, og se om der er nogle biler som passer til lige netop dine behov og så er du altså godt i gang med din karriere.

Netværk er guld værd

Motorsporten er ikke en lukket klub, men motorsportsverdenen er heller ikke så stor som mange går og tror. Derfor skal du være åben og ikke være bange for at tale med folk og andre kørere, når du f.eks. er til løb.

Når du snakker med folk, skal du vise dem, at du er ambitiøs og målrettet, for det er klart de vigtigste egenskaber en racerkører kan have. Så fortæl om dine ambitioner med motorsport, så skal folk nok lytte og få lyst til at arbejde sammen med dig.

Det er ikke nok at være god bag rattet – du skal have ”hele pakken”

Når du skal skabe dig et navn indenfor motorsportsverdenen, er det selvfølgelig vigtigt at du kan køre hurtigt, men ligeså vigtigt er det at du kan skabe et brand omkring dig selv.

Med brand skal forstås at du skal være proaktiv på sociale medier, øve dig i interviewsituationer og alt i alt fremstå så attraktiv som muligt for potentielle sponsorer og andre personer, som kan hjælpe dig videre med din karriere. Jo længere i din karriere du er, des dyrere bliver det at være racerkører. Derfor er penge vigtige og dermed bliver sponsorer det også og de skal helst finde dig attraktiv. Hvis du alligevel står og mangler startkapitalen til at sætte spark i din karriere, så overvej at ansøge om et billån, og kom i gang med at kører stærkt.

Træn din krop mindst lige så meget som dine køreegenskaber

Det kræver hårdt arbejde at være racerkører. De bedste racerkørere er i bedre form end mange andre elitesportsudøvere, og det er der en meget god grund til, nemlig at det er ekstremt hårdt at køre race. F.eks. krævede det så hårdt arbejde for Kevin Magnussen, at han i sit allerførste formel 1 løb tabte sig 3 kilo under løbet.

Derfor skal du træne din krop, lige så meget som du træner dine evner bag rattet. Hvis du skal have lidt ekstra hjælp til at komme i topform til dit næste løb så overvej en pre workout, så er du sikker på at have energi til hele løbet.