Den spektakulære motorsportsgren drifting får nu en decideret serie, hvor deltagerne kan dyste på point og kåre en mester sidst på sæsonen.

I samarbejde med Motorsport Sønderjylland skal Dansk Driftingserie, DDS, køres over seks weekender på danske racerbaner.

– Sidste år havde vi en række af Danmarks bedste driftere til at køre ved vores løb på Padborg Park, og vi fandt ud af, at vi sammen kunne skabe noget, der var større. Vi har derfor skabt Dansk Drifting Serie, der bliver en serie af arrangementer, hvor driftere fra hele landet kæmper om at blive Danmarks bedste, siger Preben Jensen fra Motorsport Sønderjylland.

I drifting gælder det kort og godt om tre ting. At få så megen fart på som muligt gennem svingene. At komme så tæt på det såkaldte clipping point – spidsen af svinget. Og at gøre det hele med så megen stil og drama som muligt. Resultaterne måles ikke i meter eller tiendedele af sekunder, men i point. Der har tidligere været gjort nogle forgæves tiltag på at få en dansk turnering op at stå, men nu sætter en af landets største bilsportsklubber – Motorsport Sønderjylland – hele sin erfaring bag et reelt mesterskab, efter at man har fået en kontrakt med Dansk Automobil Sports Union om at afvikle drifting i Danmark.

– Populært sagt kan man sige, at drifting er motorsportens svar på kunstskøjteløb, forklarer Preben Jensen. – Hvor et rally er et mountainbikeløb på fire hjul og en baneløb er et sprint på linje med atletikkens 400 meter-distance, så er det de kunstneriske aspekter, som er i højsædet i drifting.

Dansk Driftingserie afvikles efter følgende kalender:

4.-5. maj                        Padborg Park

15.-16. juni                    FDM Jyllandsringen

29.-30. juni                    Padborg Park

17.-18. august               Ring Djursland

24.-25. august               FDM Jyllandsringen

5.-6. oktober                 Padborg Park