Siden sidst
Den seneste weekend & uge har været sensationel for unge danske bilsportstalenter inden for banesport. Det er nærmest tilfældet uge efter uge, men bedøm selv.

Christian Lundgaard tester Formel 1

Onsdag d. 19. september kunne Christian Lundgaard som den blot sjette dansker sætte sig bag rattet i en fuldblods Formel 1-racer. Christian er medlem af Renault Sport Academy, der har som erklæret mål at finde den næste kører til Renault F1 indenfor de næste par år.
På Hungaroring i Ungarn gennemførte den 18-årige østjyde problemfrit halvanden Grand Prix-distance.

Tiende sejr til Vesti, klassesejr til Schandorff og podiepladser til Kjærgaard

På banen i Barcelona vandt Frederik Vesti lørdag d. 10. sæsonsejr i løbsserien FIA Regional F3 Championship. I weekendens to andre afdelinger hentede Frederik en tredje- og en tiendeplads, og fører mesterskabet klart inden de sidste to runder.
På samme bane hentede Nicolai Kjærgaard to andenpladser i weekendens runde af løbsserien Euroformula Open. Dermed avancerede han sjettepladsen i den samlede stilling.
Endelig vandt Frederik Schandorff på ny en klassesejr (Pro/Am) i afdeling af European GT Open.

Christian Rasmussen i top-3

På berømte Laguna Seca hentede Christian Rasmussen en ny sejr (årets tredje) og en andenplads i sæsonfinalen i US F2000 mesterskabet, der afvikles sammen med afdelinger af Indycar-serien.
Resultatet betyder at Christian slutter sin rookiesæson i klassen på tredjepladsen.

To danske sejre på Spa – mesterskab til Nielsen

Næstsidste afdeling af European Le Mans Series blev kørt søndag på klassiske Spa Francorchamps, og producerede to danske klassesejre.

Mikkel Jensen leverede atter en fantastisk præstation ved for tredje gang i år at vinde LMP3-kategorien. Resultatet bliver ikke mindre af at Mikkel gik ud på sidste omgang på tredjepladsen, men overhalede de to forankørende.

I GTE ville Nicklas Nielsen ikke stå i skyggen af sin landsmand, men vandt sammen med Pier Guidi/Lavergne klassen for Ferrari – med sejren sikrede de sig også ELMS-mesterskabet i LMGTE før tid. I samme klasse sluttede Michelle Gatting og holdkammerater på fjerdepladsen – de ligger dog treer i den tætte LMGTE-klasse inden sidste afdeling.

Anders Fjordbach/Dennis Andersen High Class Racing fik tekniske problemer undervejs i LMP2-klassen.

Lørdag på samme bane kørtes en afdeling af Le Mans Cup. Her havde Mikkel Mac og holdkammerat desværre uheld med en punktering, og mistede den samlede føring i GT-klassen. Holdet kan dog stadig nå den samlede sejr; der resterer en afdeling. KEO Racing udgik af løbet.

Sort uheld for Kevin

Kevin Magnussen leverede en flot indsats i Singapores Grand Prix, men sort uheld forhindrede igen pointmæssigt udbytte. Under en safetycar-periode kilede en plastpose sig fast i frontvingen, og dermed blev bilens aerodynamik ødelagt.

Fjerdeplads til Linnemann

Trods uheld i semifinalen og dermed ingen finaledeltagelse sluttede Ulrik Linnemann på en samlet fjerdeplads i sin debutsæson i RallyX Nordic for Supercars. Efter en dramatisk finale, der blev kørt på banen i Tierp, Sverige, kunne svenske Robin Larsson lade sig kåre som mester.

Danmarks repræsentant i top-10

Efter en 11. plads i finalen af sidste afdeling af CIK Academy sluttede Danmarks repræsentant i dette års udgave af CIK Academy, Magnus Germansen Daae, på en samlet syvendeplads blandt de 51 deltagere. CIK Academy køres for juniorkørere i alderen 13-15 år.

Tre vindere i Formel 4

I næstsidste afdeling af DM for Formel 4 kunne blev de tre heatsejre fordelt mellem tre kørere. Malthe Jakobsen, Valdemar Eriksen og Mads Hoe tog hver en sejr.

I DTC blev finalen vundet af Kasper H. Jensen.

Dansk Super Kart afgjort

Fjerde og sidste afdeling af Dansk Super Kart (DSK) blev afviklet på banen i Thy den forgangne weekend, og mestrene kåret.
Se hvem på dansksuperkart.dk

Foto: Jan Kaiser

 

Det sker

 

Kevin og Christian i Rusland

Blot en uge efter Singapore er det store Formel 1-cirkus transporteret til Sochi ved Sortehavet, hvor Ruslands Grand Prix afvikles den kommende weekend. Kevin Magnussen er med, og Haas F1 Team har offentliggjort, at Kevin og Romain Grosjean også kører for teamet i 2020.
Læs mere på formula1.com, se tv-tiderne på viasat.dk/tv-guide

Det russiske Grand Prix markerer også finaleløbet i FIA International Formula 3 Championship, hvor Christian Lundgaard deltager for ART Grand Prix. Lundgaard indtager inden løbet femtepladsen i mesterskabet, og fører i rookiestillingen. Også disse to løb kan følges direkte på Viasats kanaler. Se fiaformula3.com

GT-løb verden over

GT3-klassen er efterhånden et verdensomspændende fænomen, og også den kommende weekend deltager danske kørere i løb verden over.
På Circuit de Barcelona-Catalunya afvikles finaleløbet i Blancpain Endurance GT Series, med deltagelse af Dennis Lind og holdkammeraterne i FFF Racing Lamborghini.

Nicolai Sylvest og holdkammerat hos BMW Jens Klingmann er til start når sæsonfinalen i ADAC GT Masters køres den kommende weekend på Sachsenring. Nicolai har tidligere hentet fine resultater på netop denne bane.

Grand Prix-banen i Shanghai lægger asfalt til sidste afdeling af løbsserien Blancpain GT Asia den kommende weekend. Frederik Schandorff og Christina Nielsen er på startlisten.

 

DASU-arrangementer denne uge

 

Torsdagsrally 26/9 Grindsted Motor Klub
Kart Cup Nord Tom K Karting Arena 28/9 Motorsport Nordjylland
Finaleløb. DM RC/CK Nysumbanen 28/9 Motorsport Nordjylland
Danish Masters-finale Ring Knutstorp 28-29/9 Historisk Motor Sport Danmark
Klubmesterskab 4 Roskilde Racing Center 28/9 Automobil Sports Klubben Hedeland
Frijsenborg Hill Climb Hammel 28/9 Historisk Motor Sport Danmark
Yokohama Mesterskab Lolland-Falster 28/9 Brøndby Motor Club
NEZ 4 Finland 28/9 Finland
SM Roskilde Racing Center 29/9 Automobil Sports Klubben Hedeland