Formula Renault NEC afvikler denne weekend for første gang en afdeling med hele tre løb. På banen Oschersleben i det tidligere Østtyskland er Mikkel Mac og brødrene Daniel og Dear Schilling klar til start.

Og særligt Mikkel Mac har en del på spil. Med 90 point at køre om, kan alt ske i toppen af stillingen, hvor falstringen har 34 point til Ludwig Ghidi i danske KEO Racing. Og med en sejr senest på Zandvoort kan der være lagt i kakkelovnen til et drama i toppen.

– Jeg ser det ikke som et pres. Men mere som en stor chance for at gøre det godt. Jeg håber at gøre alle tilfreds, hente den førende Ludwig Ghidi så sponsorerne kan se hvad jeg kan, så de får lyst til at støtte mig, siger Mikkel Mac i en pressemeddelelse.

Mikkel Mac kender banen fra en test før sæsonen, hvor han imponerede med sine omgangstider.

Banen er sindssygt fed, køreren får ikke en pause på noget tidspunkt på en omgang. Der er mange sving, den er teknisk svær. Og som om det ikke var nok, så bliver det op imod 38 grader på fredag, hvor jeg skal køre kvalifikation. Lørdag, hvor de første to løb køres, bliver det lige så varmt, mens søndagens løb forventes at blive kørt i regnvejr. Og jeg viste jo med min sejr i regnvejr på Zandvoort, at det heller ikke er et problem for mig, siger Mikkel Mac videre.

Inden løbene i weekenden fører Ludwig Ghidi med 137 point foran Mikkel Mac med 103. Jeroen Mul, der også vandt et løb på Zandvoort, er treer, et point efter Mac.

Foto: Chris Schotanus