Insight Racings Ferrari pryder den officielle plakat (t.v.)
Insight Racings Ferrari pryder den officielle plakat (t.v.)
Martin Jensen og Dennis Andersen er klar på Monza til sæsonpremieren i Blancpain Endurance Series.

Igen i år er langdistanceserien med GT3-racere ultrapopulær. Hele 61 biler deltager i første afdeling af serien med supersportsvognene som McLaren, Lamborghini, Porsche – og så Ferrari, som det dansk/amerikanske Insight Racing deltager med.

Og både Ferrari 458 Italia og teamet med base i Roskilde har fået en gedigen overhaling til 2013-sæsonen.

– Vi har lavet en del ændringer, hentet nye folk og sponsorer ind i teamet, så der er virkeligt gearet op til denne sæson, siger Martin Jensen fra Monza til Racemag.

En af de nytilkomne er Steve Munday, der skal lede teamet. Amerikaneren har tidligere stået bag BAM Racing, som Martin Jensen deltog i ALMS i 2005 med og har siden været del af Champion Racing kendt fra ALMS og Le Mans med bl.a. Audi.

Forud for sæsonpremieren på Monza gik en officiel test på Paul Ricard, som også fungerede som balance-of-performance-test for serien.

-Vi havde en god test senest, hvor vi dog ikke kunne lade bilen strække ud. Til løbet ved vi dog ikke helt hvor vi står, for til testen kørte vi med 2012-specifikation, men på Ferraris anbefaling strippede vi bilen helt efter testen og den til 2013-specifikation. Så vi tager det lidt som det kommer, da meget er nyt, siger Martin Jensen.

– Kommer vi hjem med point, så er vi mange gange bedre stillet end sidste år (hvor de landede uden for pointene, red.). Vi går efter top 5-resultater i alle løbene, for så er vi godt stillet i mesterskabet, siger Martin Jensen videre.

Blancpain Endurance Series kører træning og kvalifikation lørdag, mens løbet køres søndag klokken 14.15.

Insight Racings Ferrari har skiftet fra de sort/hvide farver fra sidste år til sponsoren Flex-Box’ blå og røde farver. Bilen pryder også den officielle plakat for løbet.

Ifølge serien bør løbet kunne streames herfra:Live stream by Ustream

Se preview til sæsonen her: