Formel 1 er det ultimative mål for Formula Racing-kører Mikkel Jensen, som i denne weekend debuterer i det europæiske Formel 3-mesterskab på Silverstone.

En ung og håbefuld racerkørers afgørende skridt mod motorsportens superliga tages i weekenden, når Formula Racing-kører Mikkel Jensen debuterer i FIA European Formula 3 Championship. Det 20-årige stortalent skal i aktion på den engelske Formel 1-bane, Silverstone.

– Jeg glæder mig! Vi har udnyttet alle muligheder for at komme på banen og teste, så vi er så godt forberedte, som vi kan være før sæsonstarten, lyder det fra Mikkel Jensen.

Den hurtigere aarhusianer vandt sidste år mesterskabet i den tyske talentserie ADAC Formel Masters. I år rykker Formula Racing-køreren op i det europæiske Formel 3-mesterskab for det tyske team Mücke Motorsport.

Formel 3 har i årevis været anset som en rugekasse for kommende Formel 1-stjerner, og kendte profiler som Sebastian Vettel og Kevin Magnussen har anvendt serien som et karrieremæssigt springbræt. Mikkel Jensen stiller op i mesterskabet med personlig support fra Mercedes-Benz, som er motorleverandør.

– Denne sæson bliver afgørende for mig og min drøm om at kunne gøre motorsport til en levevej. Formel 1 er det indlysende mål, men samtidig bliver jeg også nødt til at være realistisk og tage et skridt ad gangen.

Håber på placering i top-5

– Lige nu har jeg fokus på sæsonens første løb. Det vil helt klart byde på en masse nye udfordringer, og jeg går umiddelbart efter en placering indenfor de fem første, lyder det fra Mikkel Jensen.

Forskellen på sidste års ADAC Formel Masters-racer og denne sæsons Formel 3-racer er den kraftigere downforce og dermed også de markant højere svinghastigheder.

– Udfordringen ligger i den højere hastighed i svingene. Jo hurtigere, du kører, jo mere downforce. Men de sidste tiendedele er en stor udfordring at finde, så det er de hurtige sving, som skiller de gode fra de mindre gode kørere, forklarer Mikkel Jensen.

Serien har deltagelse af både nye og erfarne kørere, og trods sin rookiestatus har Mikkel Jensen store forhåbninger om at leverere det bedste resultat. Udvikler sæsonen sig lovende, kan den unge racerkører se frem til en DTM-test via Mercedes-Benz.
– Jeg vil kæmpe for det ultimative, Formel 1, men jeg vil også se det som en fantastisk chance at få en DTM-kontrakt, lyder det fra Mikkel Jensen.
Opbakning fra Formula RacingHos Mikkel Jensens danske samarbejdspartner, Formula Racing, er der også store forventninger til den kommende sæson.

– Vi så, hvordan Mikkel udviklede sig massivt sidste år, da først han havnede i et team med styr på tingende og optimalt samarbejde, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– Vi har stor tiltro til, at Mücke Motorsport kan yde Mikkel den samme høje backup, så han kan fortsætte de suveræne takter, vi har set. Denne sæson bliver bestemt ikke uden udfordringer, men jeg er samtidig sikker på, at Mikkel har meget mere at vise os.

TIDSPLAN FOR FIA FORMULA 3 SILVERSTONE

Fredag 10. april
09.00 (10.00 dansk tid) — Træning #1
09.45 (10.45 dansk tid) — Træning #2
13.40 (14.40 dansk tid) — Kvalifikation #1
17.40 (18.40 dansk tid) — Kvalifikation #2

Lørdag 11. april
10.20 (11.20 dansk tid) — RACE #1 (35 min)
13.10 (14.10 dansk tid) — RACE #2 (35 min)

Søndag 12. april
09.15 (10.15 dansk tid) — RACE #3 (35 min)

OBS! Følg Mikkel Jensen i Formel 3 via livetiming på www.fiaf3europe.com eller livetransmission på MOTORS TV.

Mikkel Jensen Silverstone
Mikkel Jensen Silverstone

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her