Igen i år er Danmark godt repræsenteret i Le Mans. Tom Kristensen kører i Audi #1 i jagten på sin niende sejr i klassikeren. Christian Bakkerud er den anden dansker i Audi i LMP1-klassen, der i Audi #14 kører for Team Kolles.

I LMP2-klassen er det Casper Elgaard og Kristian Poulsen, der sammen skal forsvare Dannebrog rundt på La Sarthe-banen. Og Essex-holdet er en af de absolutte favoritter til at tage teten i LMP2

Casper Elgaard på Spa
Casper Elgaard på Spa

– På trods af den silende regn ved teknisk kontrol, så er det dejligt at se frem til hvad der ser ud til at blive et tørt race i perfekte 25 grader. I år var der ingen testweekend, hvilket ville have været godt, særligt da det er Kristian Poulsens første Le Mans. Vi har forberedt ham så godt som muligt, men der er ikke noget som at sidde i bilen og køre på denne bane, så onsdag vil formentlig blive brugt til at sende Kristian ud så meget som muligt, siger Casper Elgaard til lemans.org.

Men Team Essex-duoen er ikke ene om at køre for en dansk sejr blandt de mindre prototyper. Også udenlandsdanskeren Juan Barazi stiller i #32 Zytech 07S for Barazi Epsilon-teamet. Og den alsidige racerkører går efter topplaceringerne.

– Realistisk går vi efter podieplads i LMP2. To eller tre vil være godt, men i virkeligheden håber vi, at vi kan ende helt oppe på toppen, siger Juan Barazi til lemans.org.

– Bilen er virkeligt god – den er så pålidelig, som den kan blive og aeropakken gør det muligt at hale ind på Porscherne. Lolaen har en fordel rent aerodynamisk, men det regner vi med at indhente i svingene, siger han videre.

– Sidste år blev vi jordet af Porscherne, men kun i de våde perioder. Jeg hentede flere omgange ind på dem over to stints, hvilket er grunden til, at jeg virkelig ville elske nogle våde stints i år.

Efter den tekniske kontrol har konkurrenterne fra Peugeot indgivet protest mod designet på fronten af Audi R15 TDI. En lille flap, der angiveligt agerer ekstra vinge, er grunden til balladen, som den var det efter 12-timersløbet i Sebring. Men trods psykiske spil som dette samt Aston Martin Racings stærke form i Le Mans Series lader Tom Kristensen sig ikke påvirke.

– Det vigtigste er at koncentrere sig om en selv, om mine egne chancer og bil. Ingen ved nøjagtigt hvor alle de andre står, for der har ikke været nogle tests forud for løbet. Vi vil gøre det bedste vi kan og have nogle gode testsessioner. Vi har en ny bil, og det er sikkert, at vores performance vil være tæt på Peugeot i år. Vi skal bare køre så godt vi kan, siger Tom Kristensen

Også Allan Simonsen deltager igen i år i Le Mans for Farnbacher-Hankook-teamet i Ferrari 430 i LMGT2-klassen. Jan Magnussen jagter som nævnt sin fjerde sejr på Le Mans i Corvette Racings sidste optræden i GT1-klassen.

Fotos: Porsche, Thierry Delaunay – DPPI