Selvom de danske racerkørere allerede har skudt 2024 i gang på fineste manér med topresultater i 24-timersløbet Rolex 24 at Daytona, så samles en række af dem nu til træningstur på Club La Santa. Træningslejren på den kanariske ø skal forberede kørerne fysisk til sæsonen – og ryste dem sammen socialt. 

Det bliver igen en blanding af etablerede stjerner og spirende talenter, der skal have skærpet formen og styrket det sociale sammenhold, når DASUs talenttrup tager på træningslejr i starten af 2024. Det sker fredag den 2.-9. februar, hvor en delegation drager mod Club La Santas mange træningsfaciliteter.  

Selvom deltagerantallet igen i år er ramt af internationale programmer, der begynder allerede i januar, så ser en række både etablerede kørere og spirende talenter nu frem til træningssamling – denne gang under sydens sol.  

”I løbet af de sidste par år er det lykkedes os at afvikle en række internationale træningsture med forskellige internationalt anerkendte samarbejdspartnere. Heriblandt Izone i England og Formula Medicine i Italien. Vi tilstræber altid at bidrage til at vores indplacerede Team Danmark-kørere får de bedst mulige betingelser for at toppræstere i sæsonen, og derfor har vi i år valgt at lave et samarbejde med Club La Santa. Her tror vi på at vores kørere får de bedste betingelser for at pudse formen af og blive klar til sæsonstart,” siger Jacob Nørtoft, talent- og elitechef i DASU. 

Træningssamlingen arrangeres i samarbejde med Oliver Kristensens managementfirma 5P Agency. 

“I år har Tom Kristensen valgt at deltage i træningslejren, hvor han kan fungere som mentor for nogle af de unge kørere. Hans unikke og ekstraordinære erfaring fra motorsportens verden vil helt sikkert både være en oplevelse for de unge kørere at opleve, ligesom det vil kunne bidrage yderligere til at sætte skub i deres menneskelige og sportslige udvikling,” siger Nørtoft. 

”I løbet af de sidste par år har vi afviklet flere internationale og nationale træningssamlinger. Her er det blevet tydeligt, hvor meget vores kørere får ud af at deltage i træningsseancer på tværs af alder, erfaringer, klasser og teams. Vi har set hvordan kørerne har udfordret hinanden, sparret med hinanden og hjulpet hinanden og derigennem bidrager til at alle bliver bedre racerkørere. Denne kultur håber vi at denne træningstur i de perfekte omgivelser hos Club La Santa kan bidrage til at styrke og videreudvikle,” slutter han. 

Som i 2022 og 2023 er træningsturen støttet gennem en ekstraordinær bevilling fra Team Danmark via Salling Fondenes donation.  

De deltager i træningstur 2024 til Club La Santa: 

Marco Sørensen 
Frederik Schandorff 
Sebastian Øgaard 
Conrad Laursen 
Sebastian Gravlund 
Theodor Jensen 
Silas Rytter 

  

Læs om træningsturen i 2023 til Formula Medicine i Autosport #2 2023 her