Sommeren 2021 har været et fremragende år for dansk eliteidræt, med succes i EM for fodbold, Tour de France og nu OL. Men bilsporten byder så sandelig også ind. Årets udgave af 24-timers løbet på Spa-Francorchamps i Belgien blev præget af danske racerkørere, der endnu engang understregede at lille Danmark er en verdensmagt når det gælder GT-racing.

Dansk sejr i verdens største GT3-løb

Årets udgave af ikoniske Spa 24 Hours var nr. 74 i rækken, og første gang afviklet i 1924. For kun anden gang i historien var der dansk vinder i form af Nicklas Nielsen, der startede for Ferrari-teamet Iron Lynx sammen med Alessandro Pier Guidi (I) og Come Ledogar (F). Den 25-årige østjyde er allerede forsvarende mester i World Endurance Championship for GT Am-biler, og som første dansker officiel fabrikskører for Ferrari. Læs mere om Nicklas’ sejr her.


På løbets tredjeplads fulgte ingen andre en selveste ”DaneTrain” Marco Sørensen/Nicki Thiim med britisk medkører i Aston Martin (AMR). Sørensen og Thiim er regerende verdensmestre i GT Pro, men da AMR ikke deltager i dette års VM har de to danske verdensstjerner ikke kørt sammen tidligere i år.

Dane Train og Ross Gunn på podiet – foto: Drew Gibson


Som om det ikke var nok sluttede Dennis Lind og holdkammerater på fjerdepladsen generelt i Audi, mens Nicolai Kjærgaard fik en podieplads i klassen Silver for Aston Martin.

I alt 10 danskere var til start i løbet, heraf tre debutanter. Bastian Buus, Valdemar Eriksen og Oliver Goethe leverede alle fine indsatser og samlede værdifuld erfaring. Eneste malurt i bægeret var de to uheld der tvang Mikkel O. Pedersen og den tidligere vinder Michael Christensen og ud af løbet.

GT3 er fællesbetegnelsen for sportsvogne opbygget efter fælles reglement, og er den mest populære racerkategori i verden. På Spa-Francorchamp deltog således fabriksstøttede teams fra Ferrari, Porsche, Aston Martin, Audi, Mercedes, Lamborghini, Bentley og McLaren. 58 biler var til start.

Foruden prestigen tæller Spa 24 Hours til løbsserierne GT World Challenge Europe og Intercontinental GT Challenge.

Se den komplette resultatliste på løbets hjemmeside her.

I opvarmningsprogrammet forud for løbet deltog Kevin Rossel og Noah Watt i Lamborghini Super Trofeo, og Nicolaj Møller Madsen og Alexander Hartvig i European GT4 Series. Møller Madsen vandt sammen med Joel Sturm race 2, mens Rossel i Lamborghini Super Trofeo hentede en andenplads.

Blandet weekend for Vesti

Det blev ikke en gentagelse af sidste runde af FIA F3 Championship for Frederik Vesti. Efter sejren i Østrig var planen at hente mange points til mesterskabet på Hungaroring i weekenden, men det satte en teknisk defekt i første sprintløb en stopper for. Uheldet betød Frederik skulle starte bagerst i andet sprintløb på en bane hvor det er meget svært at overhale, så heller ikke points her.
I søndagens hovedløb blev det til P7 i et regnvejrsløb med mange afbrydelser. Samlet er Mercedes-junior køreren dog stadig med i den skarpe ende som P4.
Løbets anden dansker Oliver Rasmussen havde også sin del af uheld i de tre løb og sluttede uden point.

Læs mere om Vestis løb her.

Nyt podie til Øgaard

Fjerde runde af det spanske Formel 4-mesterskab blev kørt på banen i Aragon. Bedst gik det for Sebastian Øgaard med en tredjeplads i et af løbene, men også Noah Degnbol og Georg Kelstrup hentede værdifulde point til mesterskabet. 
Se mere på seriens hjemmeside her.

Topresultater i DKM

Tredje afdeling af det åbne tyske mesterskab i karting blev kørt på banen i Genk (Belgien). Der var mange danskere til start i de to klasser OK og OK Junior. Bedst gik det i sidstnævnte hvor Jonathan Weywadt hentede en anden- og femteplads i de to finaleheats. 
I seniorklassen OK var Elias Olsen bedste dansker og hentede gode points til den samlede stilling, hvor han indtager tredjepladsen.
Se alle resultaterne på DKM’s hjemmeside her.

Dette resumé er del af DASUs elitenyhedsbrev – abonner på det her.

Fotos: Porsche AG / Drew Gibson