Intet er afgjort på forhånd, når weekendens Danboring Rally skal afgøre kampen om årets Danmarksmesterskaber i rally. Det bliver resultatet af de 12 hastighedsprøver, som skal køres i og omkring Herning og Ikast, som vil bestemme fordelingen af medaljesættene i alle fire DM-divisioner.

En af DM-divisionerne er Standard National. Her står tre mandskaber til at tage medaljerne, men hvem der skal have guld, sølv og bronze, bliver først afgjort lørdag aften.

Henrik Larsen/Jeannette Kvick, Hårlev/Maribo, er i front for de ikke-tunede rallybiler, men de kan blive overhalet af to mandskaber. Nicolai Jensen/Mette Felthaus, Stenderup/Horsens, og Ole Jensen/Mogens Gotlob, begge Kalundborg.

”Vi vil i hvert fald køre vores chance i løbet, og det kan jo også være, at nogen af vores konkurrenter får problemer,” lyder det fra Nicolai Jensen. ”Man skal ikke slappe af overhovedet. Vi vil køre alt, hvad vi kan. Det er planen, og der er ikke en plan B.”

Nicolai Jensen og Mette Felthaus kan score alt fra en guld- over sølv- til bronzemedalje ved Danboring Rally.
Nicolai Jensen og Mette Felthaus kan score alt fra en guld- over sølv- til bronzemedalje ved Danboring Rally.

Tre andenpladser og en tredjeplads har bragt holdet i den sorte og orange Peugeot 207 RC frem på en sammenlagt andenplads i Standard National, hvor der som minimum skal en sejr i Danboring Rally til for at indhente de førende Henrik Larsen/Jeannette Kvick. Men Nicolai Jensen/Mette Felthaus bliver også selv pustet i nakken.

”Ole Jensen er kun tre point efter os, så i kampen mod ham skal man ikke sove i timen. Vi skal køre optimalt for at Ole ikke kører fra os,” siger Nicolai Jensen.

Men der er også en joker med i spillet i Standard National. Det er Jacob Madsen, Dianalund, som ved forrige DM-rally havde sin debut i DM-feltet, hvor han imponerede alt og alle ved at tage en komfortabel sejr i Standard National. Selv om hans sene DM-debut ikke gør til ham en medaljekandidat, så er han også med i Danboring Rally, hvor han kan blande sig i topkampen.

”Heldigvis har Jacob Madsen ikke kørt hele sæsonen,” reflekterer Nicolai Jensen. ”Den indsats, han leverede ved sidste DM-rally, var jo helt vild, så det bliver spændende at se, om han kan gøre det igen.”