Christian Lundgaard skal i sidste weekend i maj køre Formula Renault Eurocup i Monacos gader, som supportløb til Formel 1 kalenderens mest prestigefyldte løb, Monacos Grand Prix.

Løbet i Monaco bliver årets vigtigste løb for Christian Lundgaard og nu har Renault Sport Academy og management teamet bag Christian sikret, at han får de optimale forberedelser til det krævende løb.

Christian stiller nemlig i weekenden til start ved gadeløbet Pau Grand Prix, Frankrig, som er en afdeling af Formula Renault NEC. Flere af konkurrenterne fra Formula Renault Eurocup har også valgt at stille til start i dette løb, for at opnå erfaring med racerløb på bybaner, inden det går løs i de snævre gader i Monaco.

Læs også: Se Spaniens Formel 1 grandprix live

For 16-årige Christian Lundgaard, der fører mesterskabet i Formula Renault Eurocup, er det første gang han skal køre løb på en bybane, men det kun 16-årige talent, ser frem til udfordringen.

“Jeg har virkelig set frem til, at prøve at køre ræs på en bybane” fortæller Christian Lundgaard. “Det bliver en helt ny oplevelser, at komme til at køre så tæt på autoværnet, men det bliver godt at lære og jeg har glædet mig til at prøve det i lang tid. Så det er fedt, at jeg kan få lov til at stille til start i Pau, så jeg får noget erfaring”

“Jeg skal igen forsøge, at lære så meget som overhovedet muligt og der er ingen grund til at ødelægge noget ved at oversatse. Jeg vil køre på mit max uden at risikere at køre i barrieren. Vejrudsigten har vist, at der er mulighed for regn. Det er ikke let, at ligge ud med regnvejr på en så svær bane, men jeg er normalt god i regnvejr, så for løbet kan det måske være en fordel”.

Løbene livestreames på Formula Renault NECs YouTube kanal og på Facebook.

Tiderne for weekenden ser ud som følger:

Lørdag:
Kvalifikation 1 (15 min.): 12:05 – 12:20
Løb 1 (30 min. + 1 omgang): 18:55

Søndag:
Kvalifikation 2 (15 min.): 09:25 – 09:45
Løb 2 (30 min. + 1 omgang): 18:02