Christian Bakkerud kører onsdag sine første træningsomgange på den legendariske Le Mans-bane. Onsdag aften byder på seks timers travl forberedelse til kvalifikationen, som afvikles torsdag.

Da Bakkerud ikke tidligere har kørt på Le Mans, har han allerede været ude for at lære mere om den 13,629 km La Sarthe-bane.

– Jeg har allerede været ude at gå langs banen; det er tydeligvis en hurtig bane. Det bliver en utrolig oplevelse at køre på den. Jeg vil tage det roligt, det vigtigste er at få banen ind under huden, lære den at kende gennem de første omgange, siger Christian Bakkerud.

– Jeg har allerede set alle videoerne på Youtube, spillet alle computerspillene som simulerer banen. Jeg har også arbejdet mig igennem samtlige dataark jeg overhovedet har kunnet få fat i, så jeg kan slet ikke vente på at komme i gang!”

De seneste dage er gået med teknisk kontrol af bilen og forberedelse af de kommende dages indsats. Men selvom strategi kan være altafgørende i langdistance-klassikeren, har Team Kolles-mandskabet ikke nogen fasttømret taktik endnu.

– Vi har ikke en fast strategi endnu, alle tre kørere skal køre mindst 10 omgang under træningen. Hvis det regner, så vil vi tage det med i vores beregninger. Men jeg håber virkeligt at jeg kommer til at køre et helt løb i tørvejr, siger Bakkerud.

– Vi har virkelig en god bil i vores Audi R10 TDi, den vandt jo sidste år. Men den er jo ikke helt ny som Aston Martin, Peugeot og den nye Audi. I kvalifikationen vil vi således ikke være med helt i front, men vi ved at vi har en af de mest stabile og pålidelige prototyper i feltet. Og vi skulle have et ret godt setup efter vores 24 timers test på Paul Ricard, siger Bakkerud om sine chancer i weekenden og fortsætter:

– Ingen af os har kørt på Le Mans, så den vigtigste målsætning for os er at fuldføre løbet helt til flaget. Vi ved at vi har en fantastisk bil, den har allerede vundet flere gange. Vi har et fantastisk team, og hvis det regner så kan alting jo ske. Vi er klar!

Foto: Gary Parravani