Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, havde på forhånd sikret sig guldet i den hurtige 4WD-gruppe i Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab i rally – men i det afsluttende Danboring Rally på Bornholm viste de deres mesterskabsværdighed ved at tage sæsonens fjerde generalsejr.

Men de nykårede Danmarksmestre måtte dog kæmpe om at komme til tops i løbet, for specielt i den første del af Danboring Rally var der adskillige andre hold, som bød sig til.

Steen Andersen/Iben Louring Mortensen, Brøndby/Amager, lagde således ud med at sætte hurtigste tid på den første hastighedsprøve, men på den efterfølgende kørte de af vejen, sad fast og måtte udgå. På hastighedsprøve nummer to var det så Max Christensen/Ole R. Frederiksen, Svenstrup/Skibby, som blev noteret for bedste tid, og de overtog nu føringen foran Christian Jensen/Freddy Pedersen og Esben Hegelund/Karsten Isaksen, Hadsten/Egtved.

Også den tredje hastighedsprøve bød på et nyt hold i front. Det var Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Daugård, men dette hold havde sat så mange minutter til på den første hastighedsprøve, at de ikke ville have mulighed for sejren. Esben Hegelund/Karsten Isaksen pressede også på, avancerede til andenpladsen, men på den femte hastighedsprøve gik det galt, da de rullede flere gange med deres bil, men der skete heldigvis kun materiel skade.

Midtvejs i løbet kunne Christian Jensen/Freddy Pedersen så overtage føringen fra Max Christensen/Ole R. Frederiksen, og den føring hold helt til mål på Danboring Rally, hvor Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Gørlev/Ringsted, leverede den store overraskelse ved at slutte på tredjepladsen generelt – deres bedste slutresultat til dato. Holdet havde dog på forhånd sikret sig Danmarksmesterskabet i Tunet National.

I Standard National var der derimod kamp til det sidste om guldet og sølvet. Henrik Larsen/Jeannette Kvick, Hårlev/Maribo, førte med tre point over Morten Grove Nielsen/Frits Grove Nielsen, Silkeborg/Fårvang, men sidstnævnte mandskab var hurtigere på de snoede bornholmske veje og kunne genvinde deres 2011-titel med tre point.

I 2WD-gruppen var Anders Rygaard/Henrik Skott, Korsør/Maribo, på forhånd Danmarksmestre, og rent faktisk så det ikke ud til, at de ville slutte af med manér. Længe lå de således efter Frank Nielsen/Børge Jensen, begge Odder, men en heroisk indsats på de afsluttende hastighedsprøver gav dem sejren med et halvt sekund.

Resultater og stillinger følger.