Le Mans 2010 blev Christian Bakkeruds foreløbigt sidste løb. Den danske racerkører kan nu se tilbage på en karriere, der har budt på både Formel 3, GP2, DTM og Le Mans. Bakkerud har som nævnt tidligere på Racemag valgt at sadle om til en mere civil karriere.

– Jeg er tilfreds med den måde min karriere har udviklet sig på, det jeg har opnået og de valg jeg har truffet gennem tiden. Især er jeg er glad for at køre på Le Mans, jeg tror at min kørestil passer rigtigt godt til langdistanceløb, siger Christian Bakkerud, der sidste sæson dobbeltjobbede for Team Kolles i både Le Mans Series, Asian Le Mans Series og DTM.

– Det var nok noget som jeg skulle have valgt at gøre noget tidligere, det giver mig rigtigt meget. Som det ser ud nu så satser jeg på mit civile job i shippingbranchen, et job som jeg er utroligt glad for, siger Christian Bakkerud videre i en pressemeddelelse.

– Danskeren afviser dog ikke at vende tilbage til motorsport – omend det bliver på den ’forkerte’ side af barrieren i første omgang.

– Jeg har da besluttet mig for at tage ferie i Le Mans ugen næste år, for selv som tilskuer er det et fantastisk løb. Har man været dernede en gang, så er man bidt af det. Men bortset fra eventuelle gæsteoptrædener i motorsportsverdenen, så har jeg besluttet at fokusere på min karriere i shipping, siger han videre.

2010-udgaven blev dermed Bakkeruds svanesang inden for sporten, og det var noget af en oplevelse for danskeren.

– Jeg har ikke kørt racerløb siden november måned sidste år, hvor jeg sammen med Oliver Jarvis tog en andenplads i Asian Le Mans Series i Japan. Trods det, så tog det bare et par omgange, så var jeg tilbage i rytmen igen i bilen. Og at se alle de danske flag langs banen, og mærke opbakningen gør jo det hele endnu mere fantastisk, siger Bakkerud

Se hvad Racemag tidligere har skrevet om Christian Bakkerud i DTM og Le Mans Series – klik her!

Husk! Der er fotos af bl.a. Christian Bakkerud i vores Le Mans-galleri. Klik på ‘billedgalleri’ øverst.

Foto: Gary Parravani