Casper Elgaard tager sejren fra pole position i søndagens første løb på FDM Jyllandsringen. Den tidligere mester kørte en sikker sejr hjem til FDM Motorsport. Michel Nykjær er toer foran Jan Magnussen.

Elgaard kom godt fra start og lykkedes med at skabe et hul til resten af feltet, hvor der blev kæmpet godt om placeringerne. James Thompson kom godt fra start og pressede på Henrik Lundgaard og Michel Nykjær, så Lundgaard måtte slippe flere kørere forbi sig.

Efter få omgange kom det til kontakt mellem Kasper Jensen og Martin Marrill på det nye baneafnit, så Marrills SEAT Leon blev stående på det nye baneafsnit.

Episoden fik safetycar på banen, så Elgaard i front måtte se sit forspring fordufte. Men da safetycaren atter forlod banen, kunne Elgaard køre uhindret i mål foran Michel Nykjær.

– Det er dejligt at være tilbage, vi har arbejdet hårdt for det i teamet, og det er jo skønt at vinde igen. Jeg har ikke siddet i bilen siden vi kørte her i juni, så efter at jeg måtte stå over sidste løb, er det skønt at kunne tage pole og vinde. Og så er det jo også en hilsen til dem der siger, at jeg kun kan vinde i baghjulstrækker, siger Casper Elgaard til Racemag.

Bag duoen i front kunne Jan Magnussen på femte omgang bremse sig forbi James Thompson, der havde tydelige problemer i den tunge Honda Accord. Men Magnussen stak ikke af med tredjepladsen, men kunne i stedet agere prop i flasken, hvilket fremkaldte flere dyster. Jason Watt går forbi Henrik Lundgaard og senere James Thompson. Sidste avancement blev dog truet af en strafbane, da Watt under et forsøg for enden af langsiden rørte de berygtede flaps i det inderste af svinget. Straffen blev dog trukket tilbage.

Watt, der kørte aggressivt og publikumsvenligt hele løbet, forsøgte også at overhale Magnussen ud på langsiden på sidste omgang – men endte på fjerdepladsen.

Bedste DTC-Cup-kører blev Per Poulsen, der med en ottendeplads også skal starte på pole position i søndagens andet løb.

Resultat fra første løb ved Grand Prix Danmark:

1 Casper Elgaard, Seat Leon
2 Michel Nykjær, Chevrolet Nubira
3 Jan Magnussen, BMW 320si E90
4 Jason Watt, Seat Leon
5 James Thompson, Honda Accord
6 Martin Jensen, BMW 320si E90
7 Henrik Lundgaard, Chevrolet Nubira
8 Per Poulsen, Honda Accord
9 Joachim Stephansen, BMW 320si E90
10 Michael Carlsen, Peugeot 407
11 Jens Reno Møller, Seat Leon
12 Peter Ager, BMW 320si E90
13 John Hansen, Seat Leon Super Copa
14 Roland Poulsen, BMW 320 Si E90
15 Kim Morgan Jensen, BMW 320i E46
16 Kasper Jensen, BMW 320i E46

Ikke fuldførte kørere:

Kristian Poulsen
Jens Ole Mathiesen
Martin Marrill

Bedste omgang kørt af 25 Casper Elgaard, 1:11,219

Foto: Christina Kronborg