Danmarkseliten i rally indtager senere på måneden Vestsjælland. Det sker, når årets Caramba Rally afvikles den 19. og 20. august med base i Slagelse. Løbet tæller som den fjerde af i alt seks afdelinger af Mekonomen Rally Championship, men da løbet også er tællende til den dansk/svenske Rally Cup Öresund, vil der også komme en række udenlandske deltagere til løbet.

I Caramba Rally kommer publikum helt tæt på rallybilerne

Caramba Rally strækker sig over en samlet længde på godt 300 kilometer, og heraf vil de 120 kilometer udgøres af i alt 12 hastighedsprøver, der lørdag vil være er afspærret for den øvrige trafik. Det er her, at der bliver kørt stærkt, for det er på de 12 hastighedsprøver rundt om Slagelse, at kørerne skal kæmpe om at bruge mindst mulig tid.

Caramba Rally bliver officielt skudt i gang fredag den 19. august om eftermiddagen – og det endda midt i centrum af Slagelse. På Nytorv vil der i tidsrummet fra klokken 15 til 18 blive gennemført teknisk kontrol af alle de deltagende biler, og her vil byens borgere få mulighed for at tage rallybilerne i nærmere øjesyn, alt imens der også vil være interviews af mange af deltagerne i løbet.

Fredag aften varmes der så op med et stort rallyshow på Antvorskov Kaserne. I to timer fra klokken 18 til 20 vil deltagerne teste materialet af på den hastighedsprøve, der skal bruges under selve løbet. Her er der også adgang for publikum, ligesom der vil være live-speak under rallyshowet.

Stop 39 kommer om lørdagen til at fungere som rallycentrum for Caramba Rally. Her vil den første deltager blive sendt af sted lørdag klokken 8, men flere gange i løbet af dagen vil deltagerne vende tilbage til trafikcenteret for at få serviceret deres biler. Om formiddagen vil der blive kørt seks hastighedsprøver nord for Slagelse, mens rallyet om eftermiddagen er henlagt til området syd for Slagelse. Her vil der to gange blive kørt en publikumsvenlig hastighedsprøve på Antvorskov Kaserne, hvor der igen vil være live-speak. Vinderen kommer i mål ved Stop 39 ved 16-tiden.

Sådan køres Caramba Rally 2011:

Fredag den 19. august

Kl. 15:00 – kl. 18:00 Åbent værksted / teknisk kontrol
Kl. 18:00 – kl. 20:00 Rally show

Lørdag den 20. august
Kl. 07:40 Start (cirka)
Herefter seks hastighedsprøver
Kl. 12:00 Servicepause (cirka)
Herefter seks hastighedsprøver
Kl. 16:15 Mål (cirka)

Tiderne er foreløbige og vil senere blive erstattet af præcise tider for de enkelte hastighedsprøver. Tiderne for lørdag er tidspunktet for første startende deltager. Holdet, der starter som nummer 61, starter således 60 minutter senere. Der forventes 60 hold til start. Kilde: DRC.

Foto: Johnny Pedersen