Det bliver med et brag af en finale, at de danske rallykørere afslutter årets sæson. Danboring Rally Denmark med base i Ans mellem Viborg og Århus bliver løbet, hvor indehaverne af de sidste Danmarksmesterskaber og medaljer skal findes, og der hvor der er lagt op til tæt og intens kamp, er i kampen om den generelle sejr og ikke mindst kampen om DM-guldet i den hurtige 4WD-division.

Ib Kragh/Mie Petersen, begge Juelsminde, kommer til Ans som førende i mesterskabet efter at have vundet to af årets fem kørte løb. Deres udfordrere til guldet er Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, som trods tre løbssejre er bagud på point, da de ikke var til start i sæsonpremieren. De halter ni point bagefter.

”Vi mangler point fra årets første løb, så derfor er det vigtig for at score så mange som muligt,” siger Christian Jensen. ”Hvis vi kan vinde Danboring Rally Denmark, og samtidig være hurtigst på den afsluttende hastighedsprøve, så har vi gjort alt, hvad vi kan gøre for at blive mestre.”

”Den sidste hastighedsprøve kan blive altafgørende for udfaldet af DM, men det afhænger også af, hvor man ligger henne,” siger Ib Kragh. ”Hvis Christian vinder løbet og også vinder power stagen, får han 23 point. Bliver vi nummer to, får vi 15 point, og så er vi stadig i front, for så behøver vi ikke at score på power stagen. Men hvis vi holder Christian bag os på power stagen, så kan vi blive mestre med en tredjeplads i løbet. Der er så mange muligheder.”

Men selv om en stor del af fokus vil være på Ib Kragh/Mie Petersen og Christian Jensen/Freddy Pedersen, så er de ikke de eneste hold, som er med i topkampen.

Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, Torben Sørensen/Henrik Petersen, Randers/Hobro, og Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, kæmper om bronzen, og deres respektive chancer vil alle blive bedre, hvis de kan presse sig ind foran titelkandidaterne og score ekstra point.

”Tim kører stærkt for tiden, og Steen kan også være hurtig, når det er dårligt vejr, og så kan de måske kile sig ind mellem Christian og jeg,” siger Ib Kragh.

Et jokerhold ved Danboring Rally Denmark er Esben Hegelund/Ole R. Frederiksen, Hadsten/Skibby, som stiller op i en Ford Fiesta WRC.

”Der er ingen tvivl om, at Esben i en WRC-bil ikke vil blive nem at slå. Hans bil er væsentlig hurtigere end vores, og så plejer Esben at være en hurtig mand, så jeg tror godt, at han kan blive farlig, når det gælder kampen om sejren, men jeg har valgt udelukkende at fokusere på de andre i divisionen – dem, som jeg kæmper om at tage point fra,” siger Christian Jensen.

Første bil bliver fredag aften klokken 19.00 sendt afsted fra Ans Idræts- og Kultur Center til aftenprøverne, der køres i dels grusgraven i Kongensbro, dels i Vindum Skov. Lørdag køres der hastighedsprøver i Sjørslev, Demstrup, Oustruplund, Fruerlund og atter i grusgraven i Kongensbro, inden vinderne kan kåres klokken 16.00 ved Ans Idræts- og Kultur Center.

Om Danboring Rally Denmark

Danboring Rally Denmark er et internationalt rally, som afvikles den 31. oktober-1. november. Løbet får base i Ans mellem Viborg og Århus og kommer til at tælle som finalen i kampen om dels Danmarksmesterskabet i rally, dels West Euro Rally Cup samt North European Zone Championship for juniorkørere.