Danskerne havde en svær ELMS-premiere på Silverstone i dag, lørdag. Kvalifikationerne i både European Le Mans Series og World Endurance Championship blev smadret totalt af et vejrlig, som selv i Northamptonshire er ganske uvant midt i april – det sneede!

For at gøre en lang historie kort, så bød den afbrudte kvalifikation på en masse kaos, der tilsmilede Aston Martin i GTE, mens både Formula Racings GTE-Ferrari og Morten Dons med Ligier JS-P3 prototypen fra RLR MSport, bøvlede meget med vejret.
Herefter startede Formula Racing sågar fra pitlane, da Johnny Laursen ikke nåede ud af pitten i tide, efter et hurtigt ekstra tankstop i warmuppen. Men givet det store start-kaos, så var det måske ikke så skidt, at det ikke var godt for noget.

Til starten var vejret markant bedre, men banen var stadig glat. Det fik en hel stribe biler at føle i opløbet til starten, hvor ikke mindre end fire biler spandt, mens andre ramte hinanden eller pitmuren.
Blandt de helt tidlige ofre var Morten Dons’ teamkammerat Ossy Yusuf, der spandt af banen i starten. Det sendte RLR-raceren ned som nummer sjok, men det eneste, der tog skade, var selvtilliden. Yusuf kørte sig efterfølgende fint frem i de svære vejrforhold.
Siden overtog Morten Dons bilen og kørte til mål, hvor RLR MSport kunne tage P8 i LMP3.
Morten Dons forklarer til Racemag, at Team RLR er meget tilfredse, især med tanke på den svære start på løbet. Ambitionen før løbet var P10, så resultatet er godkendt, siger han.

Formula Racing kom fint fra start, og med god fight fra Johnny Laursen, Christina Nielsen og Mikkel Mac nåede den danske Ferrari op på sjettepladsen i GTE.
Mikkel Mac skriver på Facebook, at resultatet ikke var det, teamet fra Allerød havde sat sig op efter, men de gennemførte:

Se det samlede resultat her:
http://elms.alkamelsystems.com/Results/11_2016/01_SILVERSTONE/113_EUROPEAN%20LE%20MANS%20SERIES/201604161430_Race/Hour%204/05_ClassificationByClass_Race.PDF