Omskifteligt vejr på Nürburgring gav nordjyden og Black Falcon-teamet en hård debut i Blancpain Endurance Series i weekenden. Det endte dog med en podieplacering.

Den legendariske bane, der ligger i de tyske Eifel-bjerge, er berømt og berygtet for sit omskiftelige og til tider lumske vejrforhold, og i weekenden levede området op til forventningerne. I lørdagens tredje og sidste kvalifikationsheat brød et større regnfald ud af skyerne og overraskede flere af deltagerne, heriblandt Black Falcon-teamet. Den ellers hurtige Mercedes SLS AMG GT3 kunne på tørvejrsdæk ikke sætte en brugbar tid, og tiden var ikke til et pitstop. Trioen bestående af Anders Fjordbach, britiske Devon Modell og russeren Vladimir Ludkin var dermed henvist til 27. pladsen af i alt 39 startende teams.

Søndag morgen fortsatte regnen uændret, og massiv kulde og tåge havde ligeledes indtaget Nürburgring. Løbet blev startet planmæssigt, men allerede under formationsomgangen lavede teamets danske kører en kostbar fejl; på grund af de kaotiske forhold kom Fjordbach uforvarende til at overhale mens feltet stadigvæk var bag safety car. Det kostede en drive-through, hvorefter Mercedes-trioen var bagerst i feltet.

Herefter gjaldt det blot om at komme fremad, og Fjordbach kørte et flot stint på to timer, hvorefter Devon Modell kunne overtage bilen på 16. pladsen. Briten kunne i sit stint få bilen helt frem til ottendepladsen. Herefter var det op til russiske Vladimir Ludkin at gøre arbejdet færdigt, og mens solen dukkede frem bag skyerne kunne russeren køre bilen frem til en flot 2. plads i klassen – en generel sjetteplads.

Allerede i denne weekend er Anders Fjordbach bag rattet igen; denne gang på FDM Jyllandsringen, hvor han som vanligt deltager i DTC-mesterskabet med Polar Seafood Racing.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her