Andet løb i WTCC i Paus gader fik en ufattelig ende for privatkøreren Franz Engstler. Efter endnu et uheld på den snævre bybane, blev safetycar-proceduren sat i sving på anden omgang.

Men i stedet for at afvente signal til at køre ud, tager safetycar-chaufføren sagen i egen hånd, krydser de hvide markeringer, der optegner pitudkørslen og styrer direkte ind foran en hjælpeløs Franz Engstler, der sensationelt var i føring af racet.

Løbets dommere har undersøgt hændelsen, og al skyld peger mod de safetycar-ansvarlige i løbet. Rapporten er nu sendt til det franske forbund med anbefaling om passende straf til de implicerede.

Franz Engstler selv kom udskadt ud af ulykken og er også blevet frikendt for skyld, da datalogningen fra tyskerens BMW viser, at han har taget farten af på langsiden.

– Da jeg kommer forbi start/mål ser jeg safetycar-skiltet. Den første kurve giver intet udsyn og er meget smal og pludselig ser jeg safetycaren, der trækker helt over til venstre i min linje. Der er ikke plads, og jeg kunne ikke komme forbi, siger Engstler om ulykken.

Trods kollisionen overtager Engstler føringen i privatkørermesterskabet. Teamkammerat Kristian Poulsen sikrer sig en andenplads i andet løb blandt privatisterne.

Foto: fiawtcc.com