Jan Magnussen tog sin første sejr i 2009-udgaven af DTC i søndagens andet løb på Padborg Park. Med en overhaling på målstregen tog Magnussen føringen fra John Nielsen to omgange før mål. En overhaling, som Magnussen har prøvet før med blandet succes.

John Nielsen går for enden af langsiden ind til venstre for at forsvare sig mod Magnussens angreb, men den hvid/grønne BMW tager de to venstresving på ydersiden – dermed har Magnussen inderporet i det næste højresving, og føringen var Ree Sport-kørerens.

– Det var superfedt med sejren i andet heat. Det var herreræs, og den overhaling på John sad lige i skabet. Der sad jeg godt nok med et kæmpegrin på, da det lykkedes, og den glemmer jeg nok ikke lige med det samme, siger Magnussen.

Den vovede overhaling betød samtidig en historisk sejr i DTC-regi. Det var første sejr til en bil drevet af E85-brændstof, efter ætanol er blevet tilladt i det danske mesterskab. 

– Vi har lavet en stor satsning ved at køre med E85 biobrændstof, og at vi allerede nu kan hive en sejr hjem er stort. Vi har fortsat ikke samme topfart som de øvrige biler, men gutterne i teamet har knoklet med setuppet for at gøre bilen hurtig og vi er rigtig hurtige over en omgang. Vi er fortsat lidt for langsomme på langsiderne, hvilket gør det rigtig svært at overhale, men lige nu er jeg bare pavestolt af teamet og af, at vi har taget den første sejr i DTC med biobrændstof, siger Magnussen.

Følte sig bortdømt i finalen

Magnussen havde regnet med podieplads i finalen, særligt da han skulle starte som toer. Og selvom Jason Watt klemmer sig forbi i starten, er pokaldrømmen stadig realistisk i en trevejsduel med Watt og Michel Nykjær om andenpladsen.

– Jeg havde regnet med, at vi skulle tage en pokal i finalen, men det var der andre, der fik sat en stopper for. Michel kommer op til os og presser på bagfra, men jeg føler jeg har styr på ham. På et tidspunkt dykker han meget sent indenom og jeg tager min bane og lukker døren. Det takserer dommerne til en strafbane, hvilket jeg slet ikke kan forstå, siger Magnussen.

– Jeg er dybt uenig i den dom, og det koster os en plads på podiet. Det er sådan en overhaling, hvor man tager en chance og dykker dybt og så håber, at modstanderen flytter sig, men det gjorde jeg ikke. Det fjernede lidt af glæden over sejren og det gode ræs i andet heat, men vi kommer stærkt igen ved næste afdeling på Jyllandsringen.

Foto: Jan Kaiser