Den danske Porsche-kører sikrede sig endnu et podieresultat i femte afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland på Nürburgring. Bastian Buus holder en fortsat tredjeplads i mesterskabet.

Bastian Buus sikrede sig endnu et topresultat i weekendens afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, som blev afviklet på Formel 1-banen Nürburgring i de tyske Eifelbjerge. Den 19-årige dansker var dog ikke umiddelbart tilfreds med weekendens resultater, som burde have været endnu bedre. 

– Det blev ikke den weekend, som jeg havde håbet på. Igen var det kvalifikationen, som gjorde udslaget. Farten var rigtig god, men på begge mine hurtige omgange kom der gult flag og ødelagde mine forsøg, så jeg endte med at skulle starte fra en femteplads i begge løb. Det første løb gik rigtig godt. Jeg kunne godt mærke, at de forreste biler ville komme i kamp, så jeg lagde mig bare parat til at gå i angreb, når det blev muligt. Det skete, og jeg sluttede på en andenplads, lyder det fra Bastian Buus. 

– I andet løb gik det knap så godt. Jeg kom dårligt fra start, men kæmpede mig hurtigt tilbage igen. Bilen var, igen, rigtig stærk, og jeg nåede frem til en tredjeplads, men undervejs havde jeg kontakt med en konkurrent, som jeg blev nødt til at lade passere igen. Dér tabte jeg tre positioner, og jeg sluttede løbet samme sted, som jeg startede. Ærgerligt resultat efter et løb med mange kampe og overhalinger, men jeg fik i det mindste vist mine angrebsevner. 

Efter weekendens to løb på Nürburgring holder Bastian Buus en fortsat tredjeplads i Porsche Carrera Cup Deutschland-mesterskabet. Tre afdelinger resterer, og næste runde afvikles den 19.-21. august på Lausitzring.

Resultat race 9, Porsche Carrera Cup Deutschland
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite)
2. Bastian Buus (Denmark/Allied-Racing)
3. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix)
4. Loek Hartog (Netherlands/Black Falcon)
5. Rudy van Buren (Netherlands/Huber Racing)
6. Morris Schuring (Netherlands/SSR Huber Racing)
7. Max van Splunteren (Netherlands/Team GP Elite)
8. Lorcan Hanafin (United Kingdom/Fach Auto Tech)
9. Huub van Eijndhoven (Netherlands/GP Elite)
10. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing)

Resultat race 10, Porsche Carrera Cup Deutschland
1. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix)
2. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing)
3. Loek Hartog (Netherlands/Black Falcon)
4. Morris Schuring (Netherlands/SSR Huber Racing)
5. Bastian Buus (Denmark/Allied-Racing)
6. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite)
7. Max van Splunteren (Netherlands/Team GP Elite)
8. Huub van Eijndhoven (Netherlands/GP Elite)
9. Alexander Tauscher (Germany/Allied-Racing)
10. Jesse van Kuijk (Netherlands/Team GP Elite)

Stillingen efter 10 af 16 race
Drivers’ classification 
1. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing), 195 points
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), 172 points
3. Bastian Buus (Denmark/Allied-Racing), 149 points

Foto: Porsche AG