Christian Bakkerud skal starte som nummer 13 i LMP1-klassen, lige foran teamkammeraterne i Audi #14. Alt i alt er det et tilfredsstillende resultat for den unge dansker, der kører sit første Le Mans.

Team Kolles har i kvalifikationen fået testet meget og er fortrøstningsfulde før starten går til langdistance-klassikeren.

Jeg er meget tilfreds. Bilen blev hurtigere og hurtigere som aftenen skred frem, og luften bliver koldere. Når man har en turboladet motor, så betyder det basalt set at man får flere hestekræfter. Alt i alt, så tror jeg ikke at vi kunne have opnået mere end en trettendeplads, siger Christian Bakkerud på sin hjemmeside.

Desværre mistede Bakkerud og teamkammeraterne 25 minutter af kvalifikationen grundet en defekt gearkassesensor. Men trods problemer og afprøvning af forskellige varianter af setuppet, blev der presset på i kvalifikationen.

– Den anden Audi R10 var på bløde dæk, så jeg mener faktisk at tiderne er meget repræsentable, når man ser på bil og setup. Hvis vi kan holde os ude af problemer, så har vi høje håb for hvor vi er placeret ved det ternede flag. Trods alt har R10-raceren vundet løbet tre gange i træk. Men vi har fået 60 kilo strafballast i bilen, skruet turboboosten ned med 10 procent, og skåret 40 cm af vores hækvinge, siger Bakkerud.

Når Christian bliver spurgt om oplevelsen af at køre om natten, så lyser han op i et smil.

– Jeg kunne have fortsæt hele natten, det er fabelagtigt, jeg elsker det simpelthen. Og når vi kører om dagen, så kan jeg se hundredvis af danske flag, selvom jeg koncentrerer mig om at køre. Det er en fantastisk fornemmelse, slutter han.

Foto: Henning Smed