Som nævnt på Racemag tidligere, så er fem danskere klare til årets udgave af Le Mans. Og selvom Christian Bakkerud endnu ikke er klar til at melde sin 2010-kalender ud, så er mindst ét løb på plads for danskeren.

Den 25-årige racerkører, der sidste sæson skiftede formelvognene ud med DTM og prototyperne i LPM1, er den ene nominerede kører hos Team Kolles i 24-timers klassikeren den 12,-13. juni.

Bakkerud kørte sidste år Team Kolles’ ene Audi R10 TDI til en samlet syvendeplads. Den placering kunne have været lidt bedre, havde det ikke været for lidt tekniske drillerier undervejs.

– Jeg kan ikke lægge skjul på, at det var en stor oplevelse, Jeg glæder mig meget til at komme tilbage. Det bliver igen i år en Audi-racer fra Team Kolles i den store LMP1-klasse, ligesom sidste år. Teamet var debutanter på Le Mans i 2009, men de gjorde et fantastisk stykke arbejde, og de lærte meget på kort tid, siger Christian Bakkerud ifølge en pressemeddelelse.

– Nu er teamet i deres andet år virkeligt rustet til gøre en stærk indsats, og det bliver spændende at se, hvem der i øvrigt kommer til at være mine medkørere. Sikkert er det, at teamchef Dr. Kolin Kolles er opsat på at vise både Audi og resten af Le Mans-feltet, at han mener det alvorligt, siger Bakkerud, hvis tidligere medkører Christijan Albers skal køre søsterbilen med nummer 14 på siden.

Endnu er det ikke offentliggjort, hvad Bakkerud ellers skal køre i 2010. Team Kolles er tilmeldt Le Mans Series med to LMP1-racere, men det har tidligere været på tale at skære indsatsen ned til én bil.

– Jeg regner med at køre Le Mans Series-løbet på den franske Paul Ricard-bane den 9. – 11. april. Det bliver et 8-timersløb der dels kommer til at fungere både som test før Le Mans samt naturligvis et langdistanceløb, hvor vi går efter sejren, slutter Bakkerud.

Foto: Audi Motorsport