Christian Bakkerud glæder skal denne weekend tilbage i DTM-feltet. Og ikke nok med det; han skal køre på banen to gange på en uge i to forskellige biler!

“Det er perfekt!,” fortæller Christian. “Jeg skal køre DTM bilen denne weekend, og så skal jeg tilbage i Audi R10 TDi en uge senere på den samme bane, hvor jeg skal køre 1000 km Le Mans Series løbet. Jeg er overbevist om, at det kommer til at hjælpe mig rigtigt meget. Jeg får en unik chance for virkelig at lære banen at kende, før jeg tager hul på LMS løbet.”

DTM serien har været savnet, eftersom Christian sammen med teamet valgte at droppe sidste afdeling på Oschersleben, til fordel for hans forpligtelser ved 1000 km løbet på Algarve i Portugal. Den danske Team Kolles kører har travlt, og det kommer ikke til at ændre sig i den nærmeste fremtid.

“Jeg er tilbage i DTM bilen, ” forklarer Christian. “Efter mit Le Mans Series løb med Team Kolles R10 sportsvognen, så ser jeg frem til at være tilbage. Jeg savner den tætte racing. DTM serien er netop lig med tæt racing, og at køre på Nürburgring er altid spændende.”

“Vores 2007 Audi bør være mere konkurrencedygtig på Nürburgring. Banen bør passe vores bil bedre end det jeg oplevede på Zandvoort. Så jeg ser virkeligt frem til det.”

Kombinationen af langsomme sving, krydret med sving med hældning sikrer en udfordrende omgang. Både med hensyn til bilens setup og omgangen i sig selv med den to år gamle Audi A4 DTM R13. Regn er altid en mulighed i Eifel bjergene, men det er faktisk kun positivt for Christian, da forskellen mellem de tre DTM racerbils generationer reduceres.

Banen er populær i Christians univers, og sulten efter et godt DTM resultat er større end nogensinde; Bakkerud har vist flere gange at han kan følge med de yngre 2008 biler. Den eneste joker i kortspillet er det altid uforudsigelige vejr i Eifel bjergene. Men selv regnen er blot et krydderi; velkommen til Nürburgring.

DTM kan følges på den officielle tyske TV kanal ARD, bemærk at kvalifikationen denne gang sendes forskudt fra klokken 14.35. Alternativt sendes der live med dansk kommentering ved Lars-Christian Brask og Peter Nygaard på Canal+ Sport 2.

Foto: motioncompany