En defekt ratstamme og dermed ingen servostyring var årsagen til Christian Bakkeruds svære kvalifikation i weekendens DTM-løb på Circuit de Catalunya. I løbet gik det dog fremad for danskeren, der følte han havde farten, men svært ved at gøre sig gældende på den katalanske bane.

– Jeg kunne se, at jeg var hurtigere end mine teamkammerater i de to andre 2007-biler. Det var jeg ret tilfreds med, men når man er tiendedele af et sekund hurtigere end dem, så er det svært over en løbsdistance at overhale dem på en bane som Circuit de Catalunya, siger Bakkerud i en pressemeddelelse.

Bakkerud på Circuit de Catalunya
Bakkerud på Circuit de Catalunya

Den mørkegrå Audi A4 DTM R13 racer er den ældste generation bil i feltet, men Christian Bakkeruds Team Kolles-bil blander sig ofte med langt hurtigere og yngre biler i feltet.

– Jeg lå cirka 10 sekunder fra en forankørende gruppe af 2008-biler, og det viser endnu engang, at fungerer bilen, så kan jeg sagtens følge med de yngre biler. Men sådan er motorsport, siger Bakkerud.

Næste løb i DTM er på den franske Dijon-Prenois bane, en snæver, meget kuperet og meget teknisk svær bane, som er ny på DTM-kalenderen. Det udligner feltet lidt mere, og  Bakkerud spår sig selv store chancer for succes.

Fotos: Motioncompany