Autoplus Dansk Super Rally indtager Sorø

Der bliver rallybiler i og omkring Sorø på årets sidste augustlørdag. Den 31. august er Slagelse Auto Sport gået i samarbejde med Lysen Biler om at afvikle Suzuki Rally Sorø, der bliver den fjerde af årets seks afdelinger i Autoplus Dansk Super Rally – kampen om danmarksmesterskabet i rally.

 

Sorø bliver i den grad rallycentrum. Også i langt højere grad end man umiddelbart skulle tro. Sorø Kommune har givet tilladelse til, at Storgade lørdag den 31. august bliver forvandlet til såkaldt serviceplads. Dermed får alle byens borgere og gæster samt ikke mindst gadens handlende lejlighed til at komme helt tæt på rallybilerne og opleve de deltagende teams forberedelser forud og under løbet. I løbet af formiddagen begynder de mere end 50 rallyteams at ankomme. På Storgade er der afsat plads til hvert rallyteam, hvor mekanikerne checker de hurtige rallybiler, skifter til de rigtige dæk og ellers gør dem klar til løbet. Og i løbet af eftermiddagen fortsætter opgaverne, når feltet flere gange vender tilbage til byens centrum.

 

Starten på Autoplus Dansk Super Rally i Sorø går klokken 11.30. Fra Torvet i centrum af byen bliver deltagerne med et minuts mellemrum sendt afsted ud mod den første af løbets hastighedsprøver. Og det bliver også på Torvet, at man senere på dagen kårer vinderne af Autoplus Dansk Super Rally i Sorø. Det sker klokken 18.40, når det hurtigste hold hyldes efter dagens strabadser. Og umiddelbart efter målceremonien står den på fest og farver, når Sorø & Friends arrangerer den efterfølgende rallyfest.

 

Mens det er i centrum af Sorø, at der vil være start, mål og serviceplads, er det udenfor Sorø, at selve konkurrencen foregår. På fire forskellige områder skal deltagerne i kamp mod stopuret. Det sker ved Solbjerg i vest og Fjenneslev i øst, men også ved Tåderup og Vielsted bliver der afviklet hastighedsprøver. I alt skal rallykørerne tilbagelægge en rute på 265 kilometer, hvor de 89 kilometer består af hastighedsprøver.

 

Du finder den aktuelle stilling i Autoplus Dansk Super Rally her.

 

Følg fjerde afdeling i Autoplus Dansk Super Rally live på rallyresult.dk her.