Når slaget skal slås i weekenden om det måske største trofæ i motorsporten, så stiller de to største favoritter endnu mere forberedte end sidste år.

Audi Sport Team Joest mener i hvert fald selv, at optakten til årets 24-timersløb på Le Mans er væsentligt bedre end i 2009. Og Audi R15+ er den passende kombination mellem en sparegris og en ægte LMP1-racer, der kan slå Peugeot på effektivitet.

– Sidste år blev vi sat væsentlig bagud på grund af uheld under forberedelserne, og vi var ikke ordentligt forberedte i Le Mans, siger Dr. Wolfgang Ullrich, motorsportschef hos Audi.

– I år er vi væsentligt bedre forberedt. Det ændrer dog ikke på det faktum, at vi i Le Mans har at gøre med meget stærke konkurrenter, og at der kan ske meget gennem de 24 timer. Trods det er vores mål klart: Vi vil hente sejrspokalen tilbage til Ingolstadt og Neckarsulm, siger Ullrich videre og hentyder til hhv. Audis og Audi Sport Team Joests adresser.

– Audi har taget nogle vigtige skridt fra R15 til R15 plus. ’Plusset’ betyder, at R15 TDI i alle henseender er gennemarbejdet med henblik på effektivitet og performance, siger Tom Kristensen og peger på vindspejlet, der er blevet mindre siden sidste års Le Mans.

– Men naturligvis også effektiviteten i motoren, der er blevet stærkere, men også mere økonomisk i forbruget. Aerodynamikken er blevet forbedret for at generere nok greb i kurverne, uden at have for meget vindmodstand på langsiderne. Også samspillet mellem dæmpningen og Michelin-dækkene er optimeret. Alt er faktisk sat under lup og optimeret, så ’plusset’ hjælper os til at nå vores store mål i Le Mans, slutter Tom Kristensen.

Husk: du kan se tider, tv-tider, links og meget mere under Racemags motorsportskalender – klik her!

Se fotos fra årets Le Mans i galleriet – klik her!

Foto: Audi Motorsport