Det var op og ned for Audi i første frie træning til Mobil 1 Twelve Hours of Sebring. Audi #1 var hurtigst i sessionen, mens Allan McNish crashede i #2, som han deler med Tom Kristensen og Lucas Di Grassi.

Crashet skete på skottens udomgang fra pitten på kolde dæk i sving 12, hvilket beskadigede Audiens front og bagende. Ifølge kilder er det usandsynligt, at bilen kommer på banen mere denne torsdag.

– Da jeg accelererede ud af sving 10, men i en lige linje, begyndte bagdækkene at spinne, men traction controlen fangede det ikke, hvilket sendte bilen halvvejs rundt. Forreste venstre hjørne ramte (dæk-)muren, som står tæt på det sted, men det spandt mig så rundt, så bagenden af bilen rørte muren, forklarer Allan McNish til amerikanske Speed.

Fässler/Treluyer/Jarvis sluttede dog P1 for Audi, 7/10 sekund foran Muscle Milks HPD med Graf/Luhr/Dumas. Bedst i LMP2 var Level 5’s HPD med #551 og Tucker/Hunter-Reay/Pagenaud.

I LMPC var det #81 med Schultis/Simon/Kaffer, der var hurtigst, mens #500 med bl.a. David Heinemeier Hansson sluttede som sekser i klassen.

I GT var det Aston Martin Racings #97 med Mücke/Turner/Senna der var hurtigst foran Corvette Racings #4 og #3 med Jan Magnussen på tredjepladsen.

Du kan se det samlede resultat fra Mobil 1 Twelve Hours of Sebring, første træning her (åbner PDF i nyt vindue). 

Yderligere to træninger resterer torsdag, mens der er en træning og kvalifikation fredag.

Se crashet her – ca. 18 sekunder inde i videoen: