Når åbningsløbet køres i Superleague Formula i den kommende weekend d. 28. Juni 2009, på Magny-Cours, Frankring – bliver det med helt ny afvikling. Den danske kører Kasper Andersen, som for nyligt offentliggjorde sin deltagelse i samarbejde med det danske FC Midtjylland, er en af de mange kørere i feltet.

Fans og tilskuere vil blive vidner til et helt aldeles spændende race med den nye afvikling. Det vil foregå som i 2008 med to gange 45-min heats, andet heat med en omvendt startrækkefølge af første heat. Men den action-pakkede tidsplan vil nå sit nervepirrende klimaks ved et tredje race for top tre af de første to heats. Det er i denne særlige seks-bils ”Shot Out” at weekendens vinder bliver fundet.

– Fansene virkelig har reageret på vores unikke Superleague Formula race afvikling – især den omvendte startopstilling –  som altid producerer nogle dramatiske kampe hvor hurtigere kørere kæmper sig op igennem feltet. Nu indførelsen af denne »seks-bil” shoot-out vil ikke kun give en overordnet sejrherre, men også give race-fest-og tv-seere en nervepirrende afslutning på løbene. Vi er altid på udkig efter nye måder at underholde vores fans, og vi mener, at dette er sagen, fortæller Superleague Formulas Competition Director  Robin Webb.

Den nye og spændende måde at afvike på, vil være til fire ud af ialt seks afdelinger i Superleaguen. Henholdsvis Magny Cours, Donington, Estoril og Jarama.

Superleague Formula har også bekræftet, at 17 af verdens mest berømte fodbold klubber vil være repræsenteret i dette års felt. Tre nye klubber – Olympique Lyonnais,  Sporting Clube de Portugal – og det danske FC Midtjylland som står sammen med danske Kasper Andersen.