Racerbaner kan anvendes til langt mere end motorløb. Hockenheimring har i årevis lagt asfalt og faciliteter til udendørskoncerter, og herhjemme kendes FDM Jyllandsringen også som glatførebane for potentielle trafikanter.

I nabolandet Sverige har man fundet på flere måder at udnytte anlæggene på, når der ikke køres ræs. Og skulle de danske baner kopiere vores svenske venner, vil naboerne nok se med væsentlig mildere øjne på arrangørerne.

For nyligt offentliggjorde Gøteborg City Arena, der lægger asfalt til City Race, der fik sin debut i 2008, at banen allerede i marts indtages af fodfolk. Det sker, når der afholdes seedningsløb til det årlige motionsløb Göteborgsvarvet, hvor op mod 53.000 løbere deltager.

Det vil en anden STCC-bane dog ikke stå tilbage for. Den 9. maj lægger Falkenberg-banen på den svenske vestkyst asfalt til et 12-timers løb på inliners (en form for rulleskøjter, red.). Banen lægger 10. og 11. juli asfalt til det traditionsrige Västkustloppet med bl.a. STCC. Det skriver stcc.se.