Årsagen til at Fernando rykker en placering frem skal findes i at Pastor Maldonado har fået en grid-penalty og derfor rykkes ti pladser tilbage. Han opnåede ellers en ganske flot P6 i kvalifikationen.

Grunden til at Williams-køreren bliver straffet, er, at han ikke kom ind til kontrolvægt med sin racer, da løbets officials bad ham om det i forbindelse med kvalifikationen. Normalt straffes det ikke så hårdt, men det er tredje gang i år, at Pastor Maldonado får en reprimande, og det straffes derfor med han rykkes ti pladser tilbage. Danske Tom Kristensen er i øvrigt i blandt de race-stewards, der traf denne beslutning i henhold til FIAs reglement.

Reaktioner fra dagens kvalifikation:

– I dag er vi sluttet som firer i dagens kvalifikation, som måske ikke er det bedste udgangspunkt vi kunne have fået, men jeg synes stadig vi kan være ganske tilfredse, og at starte som nummer fire er ikke en katastrofe, udtalte Sebastian Vettel efter kvalifikationen.

– Jeg er ikke overrasket over min placering, fordi man kan ikke forvente en revolution med hensyn performance på en uge. Jeg synes jeg havde en god kvalifikation, og tager man i betragtning, hvordan de seneste få løb er gået, så er mine chancer for at komme på podiet fortsat intakte, udtalte Fernando efter dagens kvalifikation.

– Vi har ikke haft en én-to placering i et løb i ganske lang tid, så det ville være et kæmpe plus for teamet, hvis vi kunne opnå det i morgen. Det ville faktisk være min perfekte afsked, udtalte Lewis Hamilton om hvis han og Jenson Button kan vinde en dobbelt sejr i søndagens Grand Prix – det er sidst sket i Canada 2010 for McLaren-teamet.

– Jeg er en lille smule skuffet, jeg ville gerne have haft muligheden for at have startet forrest. Vi ved der kan komme lunefuldt vejr i morgen, så det er et langt Grand Prix og jeg vil fokusere 100% på min indsats i cockpittet og komme over målstregen så hurtigt som muligt, udtalte Mark Webber, der blev nummer tre i dagens kvalifikation.

I morgen klokken 17:00 dansk tid går det løs. Seneste meldinger er, at der er 80% risiko for, at der under løbet vil komme regn. Spørgsmålet er så om, der vitterlig kommer regn og hvor meget – vejret kan ende med at spille hovedrollen, når årets VM-kamp mellem Sebastian Vettel og Fernando Alonso skal afgøres.