Noget så sjældent som en danskertrio er nu klar til at indtage Silverstone og GTE Am-klassen. Allan Simonsen, Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen er klar i Aston Martin Racings Vantage GTE, som de stiller i WEC for Young Driver AMR.

Over otte afdelinger skal danskerne kæmpe med om trofæet i den størst bemandede GT-klasse, GTE Am-klassen for de mindst ét år gamle biler.

Og startskuddet lyder i dag, når første træning går i gang 11.25 dansk tid. Og danskerne har store forventninger på satsningen, som har blandt andet den danske erhvervsmand Jan Struve i baggrundet

– Vi glæder os virkeligt til sæsonstarten og til at begynde med Aston Martin Vantage GTE’en. Vi har ikke bare en af de hurtigste biler i GTE-klassen og den bedst mulige support fra Aston Martin Racing, vi har også en kørersammensætning, som må regnes som en af de bedste i GTE Am-klassen, siger Jan Struve i en pressemeddelelse.

Allan Simonsen, der kommer frisk fra en pole position og to pointplaceringer i British GT, istemmer.

– Vi forventer at kæmpe om podiet på Silverstone, og jeg ville blive skuffet, hvis vi ikke sluttede i top tre i klassen denne weekend. Men vi må også tage i betragtning, at det er det første løb i sæsonen, og at Aston Martin er et stort team, som stiller med fire biler i VM, så alt skal naturligvis lige falde på plads til både den første og den anden afdeling. Men Silverstone er Aston Martin og Aston Martin Racings hjemsted, så det giver ekstra motivation til at give dem et godt resultat, siger Allan Simonsen.

Christoffer Nygaard har kørt flere sæsoner for det tyskbaserede team, men ikke i WEC, der først nu har fået VM-status. Han ser frem til det første løb i år:

– Jeg kender ikke alle vores konkurrenter i GTE-Am klassen, så det er lidt svært at vurdere før det første løb i sæsonen. Men vi har haft en meget god test, og bilen føltes virkelig godt. Hvis man tager med, at vi klarede os godt på Le Mans sidste år, hvor vi på et tidspunkt førte vores klasse, så tror jeg vi har en god chance den her weekend. Jeg tror virkelig på, at vi har mulighed for at slutte på podiet.