Bliv racerkører for en dag. Sådan lyder tilbuddet til unge i Lejre og Holbæk kommune, når Midtsjællands Mini Racing Club (MMRC) deltager i kommunernes sommerferie-aktiviteter. Det er i år 7. gang klubben afholder aktiviteten sammen med Holbæk Kommune og 2. gang med Lejre.

De 24 unge pr. dag bliver opdelt i hold på 6 kørere, som skiftes til at køre ca. 5 minutter ad gangen. Først i begynderbiler, dernæst i rigtige løbsbiler, hvor de unge både kører kvalifikationsløb samt en finale. Slutteligt prøver deltagerne buggy-biler på en bane med hop.

Dag to går klubben dybere ned i vedligeholdelsen af biler, udskiftning af sliddele samt det køretekniske omkring ideallinjer og placering på banen, ”katten efter musen” med erfarne klubkørere samt igen både kvalifikation samt pokalfinale.

Sommerferiearrangementet afholdes i år henover to weekender i juli, og der er næsten fuldt hus på de 4 hold med 24 pladser på hver. Heldigvis er ca. 10 af klubbens medlemmer med til at gøre dagene til en succes.

Klubben er i dialog med skolefritidsordningerne i begge kommuner omkring et udvidet samarbejde, så endnu flere børn og unge kan lære sporten at kende.

Af Jørn Poulsen
Foto: Flemming Knappmann