Så er det nu! VM i rally skal afgøres i skovene i Wales og med kun 1 point imellem Mikko Hirvonen og Sebastien Loeb er der lagt op til en rigtig ‘winner takes all’ afgørelse.

De engelske skove har mange gange lagt veje til de afgørende kilometre i rally verdensmesterskabet. Og det er på sin vis meget passende, for hastighedsprøverne her er meget tæt på at være indbegrebet af, hvad man forstår ved rally. Man kan ikke sige, at der er rallies i VM-serien, som kan betegnes som lette. Alle er krævende på hver sin måde. Men omvendt lyder der ingen protester, hvis man entydigt kategoriserer Wales Rally som værende svært!

Det skyldes ikke så meget selve prøverne – i stedet er det det faktum, at kørerne aldrig helt ved, hvad der venter dem. Sol, regn, tåge, sne, isslag – det hele har været til stede i tidligere løb. Og meget ofte har alle vejrtyper været repræsenteret i et og samme rally! Her skal man virkelig være parat til at omstille sig og køre efter forholdene.

I år ligger Wales Rally tidligt på efteråret og vejrudsigterne peger på, at kørerne denne gang ikke behøver at frygte temperaturer under frysepunktet. Noget, som de utvivlsomt alle er meget glade for. Til gengæld forudsiges der et vejrskifte under rallyet med tåge og vedvarende regn i begyndelsen forud for en gradvis opklaring til let skyet og sol på søndag, når rallyet slutter.

Hvem er favorit til at tage verdensmesterskabet? Det er det meget vanskeligt at udtale sig om! Både Loeb og Hirvonen kan vinde dette rally – og det ved de udmærket godt begge to. Derfor vil de våge som høge over hinanden og eftersom det sjældent sker, at en kører kommer fuldstændigt problemfrit igennem de walisiske skove kan afgørelsen meget vel falde, hvis en af de to laver en lille kikser. En punktering – et forkert dækvalg – lidt usikkerhed på en prøve – der skal ikke meget til for at tippe fordelen over i modstanderens lejr. Rallyet bliver et drabeligt opgør på prøverne, men det bliver også et drabeligt opgør imellem de to køreres psyke!

Det er Loeb og Hirvonen, det drejer sig om i denne week-end. Men bliver det en helt anden, som vinder rallyet? Ja, måske. Petter Solberg elsker Wales Rally og han sidder nu i en Citroën C4 i topspecifikation. Pointmæssigt set kan Loeb og Hirvonen godt tillade at Solberg vinder, da der er de nødvendige to points forskel på anden- og tredjepladsen, så i teorien kan Solberg satse hele butikken uden VM-kamphanerne går efter ham. Bliver Loeb eller Hirvonen tidligt sat langt tilbage feltet, så har Petter Solberg sin bedste chance i år for at vinde et rally – og der er ingen tvivl om, at han vil køre sin chance fuldt ud!