Hvem vinder VM i rally 2009? Sebastien Loeb eller Mikko Hirvonen – og de to skal selv afgøre det hele i årets sidste rally.

Ganske som i de seneste år leverede det spanske VM-rally en dobbeltsejr til Citroën teamet. Men Mikko Hirvonen kørte sin Ford Focus ind på en 3. plads og det betyder, at selv om Sebastien Loeb vandt, så fører Hirvonen stadig VM med et enkelt point. Det er så til gengæld et forspring, som ikke er stort nok til at køre taktisk i årets sidste rally. Der er to points forskel på 1. og 2. pladsen, så den af Loeb og Hirvonen, som vinder sidste rally, er mester. Uanset, hvordan den anden klarer sig. Spændende.

Decideret spændende blev det spanske rally aldrig. Dertil havde Citroënerne for godt styr på løbet. Dani Sordo og Sebastien Loeb skiftedes hen over rallyet til at føre an, men da det gjaldt, var det Loeb, som var forrest. Hirvonen sad nogenlunde sikkert i sadlen på 3. pladsen, men på den sidste dag begyndte Petter Solberg for alvor at føle sig hjemme i sin Citroën C4 og med en stribe hurtigste tider rykkede han nærmere på Hirvonen, men uden at kunne nå op. Solberg kan meget vel blive en faktor i kampen om sejren i det sidste rally!

Nu venter vi på afgørelsen, men vi kommer til at vente nogle uger endnu. Wales Rally GB køres d. 23-25 oktober.