Sebastien Loeb har vundet samtlige 5 VM-rallies, der er kørt i denne sæson. Men eftersom han også vandt det sidste rally i 2008 kan han med en sejr i week-endens løb bringe sin sejrsrække op på 7 i træk. En ny rekord.

Men det er en rekord, som især Ford-teamet er indstillet på, han ikke skal have i hus! Da Mikko Hirvonen udgik i Argentina, mistede han kontakten til Loeb i den samlede VM-stilling og er nu hele 20 point bagud. Der skal med andre ord hentes point hjem nu – og det kan ikke blive for mange.

Hirvonen er faktisk også lige akkurat faldet bag den anden Citroën C4 WRC, kørt af Dani Sordo, i VM-stillingen og det er noget Sordo har bemærket. Man må sige, at Sordo har stået i skyggen af Loeb i sin tid hos Citroën. En rolle, han efterhånden har affundet sig med. Men han vil ikke stå tilbage for kørere i andre teams og han har tænkt sig at forsvare sin andenplads i VM-stillingen. Forsvaret skal indledes på Sardinien, selv om der her køres på grus, som hidtil ikke har været Sordos stærke side. Det vil han imidlertid bevise er fortid – især fordi hans indsats her sidste år med hans egne ord ikke lige var den bedste.

Det er hårde odds Ford-teamet står overfor. Én Citroën-kører, som er langt foran i VM, og en anden med nytændt kampgejst. Og som i Argentina må det forventes, at Hirvonen bliver den eneste reelle udfordrer til sejren. Latvala fik en del af sin selvtillid tilbage, da han fuldførte Rally Argentina efter en kontrolleret indsats, men mon ikke også Sardinien skal bruges til at få hans sæson – og Fords rallybilsbudget – tilbage på skinnerne igen?