I VM-rallyet på Sardinien blev tingene ganske enkelt vendt på hovedet. Den dominerende Sebastien Loeb oplevede megen modgang og kunne ikke opretholde sin sejrsrække, mens Jari-Matti Latvala, som hidtil har haft en katastrofal sæson, styrede sikkert mod sejren.

På førstedagen startede Jari-Matti Latvala som 7. bil og nød dermed godt af, at hastighedsprøverne blev lidt bedre, jo flere biler der kom igennem dem. Men hans forspring blev først for alvor stort, da Mikko Hirvonen og Sebastien Loeb begyndte at lure på hinanden for at komme til at starte så sent som muligt på andendagen. Begge satte farten mere og mere ned på dagens sidste prøve, med det resultat at Latvala kunne overnatte med et forspring på små 40 sekunder foran Hirvonen, som var rasende over at Loeb havde luret ham og kørt endnu langsommere, så han kunne starte andendagen som nummer 3.

Begge må dog have følt sig lidt snydt, da det viste sig at det ikke var så stor en ulempe at starte forrest om lørdagen. Faktisk lykkedes det Latvala at holde sin føring, selv om Hirvonen til sidst kun var 9,9 sekunder fra. Loeb var til gengæld faldet helt af førerduoen, da han punkterede på en prøve og måtte ud at skifte hjul. Hjulet blev skiftet på ét minut. Meget imponerende i sig selv, men der var nu alt for langt op til de to Ford Focus’er.

På rallyets sidste dag faldt de gode kort så igen til Jari-Matti Latvala. I den stille morgenluft blev støvet fra hans bil hængende, så de efterfølgende døjede meget med at se. Han var derfor i stand til igen at udbygge sit forspring over Mikko Hirvonen og længere nede var situationen endnu værre for Loeb, som nu var i hård kamp om 3. pladsen med Petter Solberg i sin private Citroën Xsara.

Det lykkedes Loeb at slå nordmanden, men der var mere modgang i vente for Loeb! Da hans bil var punkteret afslørede onboard kamera optagelserne, at hans andenkører, Daniel Elena, havde løsnet sine sikkerhedsseler, mens bilen stadig kørte for at være klar til at springe ud og skifte hjulet så hurtigt som muligt. Selerne skal være spændt, når bilen er i bevægelse, så den gik ikke: 2 minutters straf oveni og Loeb røg ned bag Petter Solberg igen.

I VM-stillingen er Loeb dog stadig solidt i front. Forspringet ned til Mikko Hirvonen er på 17 point, men Rally Sardinien beviste, at Loeb kan komme i modgang. Noget, som rallyverdenen næsten havde glemt.