VM-rallyet i Argentina leverede et ordentligt nyrestød til Fords primære VM-udfordrer, Mikko Hirvonen. Han måtte udgå med overophedet motor lidt over midtvejs i rallyet, hvorefter Sebastien Loeb uhindret kunne køre sig til sin 5. sejr i år.

I det hele taget var der tale om et rigtig skidt rally for Ford-teamet. Ikke nok med at Hirvonen måtte udgå på et tidspunkt, hvor han lå til mindst at sikre sig en andenplads. Jari-Matti Latvala kørte denne gang et fornuftigt rally i et tempo, hvor han ikke løb nogen risiko, men alligevel hurtigt nok til at han efter Hirvonens exit ville havne på podiet. Men nej, på rallyets sidste dag fik han problemer med benzintilførslen og faldt tilbage til en 6. plads.

Bedste Ford blev derfor Henning Solberg fra Stobart-teamet, som rykkede op på det nederste trin på podiet, da først Latvala faldt tilbage og Petter Solberg en prøve senere også fik problemer med benzintilførslen og helt måtte udgå.

Efter rallyets første dag var der ellers lagt op til en spændende dyst. Dani Sordo og Mikko Hirvonen kæmpede om føringen hele dagen – en kamp, som den spanske Citroën-kører lige akkurat vandt. Sebastien Loeb fulgte efter på 3. pladsen tæt forfulgt af Petter Solberg, som satsede alt i sin aldrende Citroën Xsara. Disse 4 kørere lå indenfor 20 sekunder, så på det tidspunkt var intet afgjort.

På andendagen rykkede Loeb op i front, men han var på ingen måde sluppet fri af Mikko Hirvonen før denne udgik. Herefter var det en smal sag for de to Citroën C4-kørere, Loeb og Sordo at køre en dobbeltsejr hjem. I VM-stilingen er det også dobbelt føring til de to Citroën-kørere med Loeb på maksimum point. Hirvonen ligger 3’er her, men har nu for alvor mistet kontakten til Sebastien Loeb. I konstruktørernes mesterskab er Citroën også i spidsen med næsten dobbelt så mange point som forfølgerne fra Ford.