Det er ikke kun Le Mans, det drejer sig om i denne week-end. Samtidig med klassikeren i Frankrig afvikles der også en af de helt store klassikere i rally: Acropolis Rally i Grækenland.

Og ganske som 24-timers løbet på Le Mans er en ekstraordinær udfordring er dette også tilfældet med Acropolis. Det græske rally har altid haft ry for at være ekstremt hårdt ved bilerne og i år tegner det til at være ekstra barskt. Kørerne har udtalt, at vejene er endnu ringere end de tidligere har været og oven i købet tegner alt til at temperaturen under rallyet kommer over 40 grader.

Denne gang er det således ikke kun rå hastighed, det drejer sig om på prøverne, men også evnen til samtidig at passe på bilen – og ikke mindst dækkene! Talrige gange har man i Acropolis Rally set biler komme til mål på en prøve med dækkene fuldstændig skåret i strimler – hvis bilen da i det hele taget stadig har haft dæk på alle hjul. De høje temperaturer vil belaste dækkene yderligere og kørerne får i den grad brug for at kunne holde sig i skindet og satse på de rigtige tidspunkter uden at oversatse.

Meget kan derfor ske og det er umuligt at pege på en forhåndsfavorit. Tekniske uheld vil endda kunne betyde, at kørere fra de private teams vil kunne komme med op og kæmpe om podieplaceringer. Acropolis har før budt på overraskelser i den stil.