Fra næste sæson kommer et gammelt og succesfuldt partnerskab tilbage på griden. Renault Sport F1 skal levere motorer til Williams F1 i 2012 og 2013, med mulighed for at forlænge samarbejdet, når de nye V6 turbo-motorer kommer ind i Formel 1 fra 2014.

Der vel nok være mange fans, som er glade for at se Williams og Renault. Mellem 1989 og 1997 havde de to et meget succesfuldt partnerskab, der gav fire kørermesterskaber og fem konstruktørmesterskaber. Det gav også 63 løbs-sejre. Det var kørere som Prost, Mansell, Hill og Villenueve, der tog kørermesterskaber til partnerskabet.

Frank Williams, holdchef for AT&T Williams siger om samarbejdet:
– Vores tidligere partnerskab med Renault var et af ​​de mest succesrige i Williams’s historie, men vi vil ikke tillade os selv at dvæle for meget ved fortiden. Vi må se fremad og fortsætte med at genopbygge vores omdømme på banen, som jeg håber, at dagens meddelelse, vil hjælpe os med at gøre.

Renault Sport F1’s præsident, Bernhard Rey var glad for at bringe de to navne sammen igen.
– Selvfølgelig er der også en stor ære i at genoplive Williams-Renault navnet. Sammen har vi produceret racerbiler, der er anerkendt for deres tekniske innovation, og det er stadig Renaults mest succesfulde periode i F1 til dato. Det er en enormt spændende mulighed for både Renault og Williams.

Renault ejer ikke længere noget af holdet med samme navn, men skal fra næste sæson levere motorer til fire hold. Det er Red Bull, Renault, Lotus og altså Williams. Dermed er den franske bilproducent også motorleverandør til flest hold på griden. Noget de håber kan hjælpe på udviklingen af motoren.

Foto: Andrew Ferraro/LAT Photographic