Matthias Kahle vandt Wikinger Rallye, hvor danske Max Christensen ikke fik den perfekte start på sin satsning på det tyske mesterskab.

Første afdeling af det tyske rallymesterskab, Wikinger Rallye, blev d. 26-27. marts afviklet få kilometer syd for den danske grænse. Sidste år talte rallyet også med til det danske mesterskab, men det er ikke tilfældet i 2010, så kun en lille håndfuld danskere havde fundet vej til starten i Süderbrarup. En af dem – DM-vinderen fra 2008, Max Christensen – har tænkt sig at deltage i hele den tyske mesterskabsserie sammen med Dorthe Ravn i sin Subaru Impreza.

“Den tyske serie består af 5 løb. Nu har vi meldt os til og så ser vi på, hvordan det går. 5. afdeling kolliderer med 3. afdeling af Danmarksmesterskabet, så til den tid skal vi til at vurdere, om vi stadig har noget at køre for i Tyskland,” fortæller Max Christensen.

De 52 tilmeldte fik nok at se til på de første to prøver fredag aften. Ikke nok med at prøverne skulle køres i mørke, men lige før starten gik brød et sandt skybrud løs og der opstod kaotiske tilstande på hastighedsprøverne. Masser af hold måtte af vejen og på prøve to stod det så galt til, at prøven måtte stoppes efter kun ganske få var sluppet igennem.

Blandt de uheldige var Max Christensen, som grundet en mindre afkørsel kun havde præsteret 20. bedste tid på første prøve. Han var en af dem, som slet ikke kom til at køre på prøve to og her fik han i stedet – som hovedparten af feltet – en kalkuleret tid, baseret på prøvetiden fra den første prøve. Men da han jo havde været af vejen der, så blev den kalkulerede tid tilsvarende ringere og dermed blev Max faktisk straffet to gange for sin afkørsel og måtte overnatte som nummer 19 i feltet.

En træls start på satsningen i det tyske, men der var ikke andet at gøre end at bide i det sure æble og starte forfra lørdag morgen. Her lagde Max ud med andenhurtigste tid generelt og fra da af gik det fremad på resultatlisten.

Oppe foran var der tæt kamp hele rallyet igennem imellem to Skoda Fabia S2000 kørt af veteranen Matthias Kahle og Mark Wallenwein, godt suppeleret af en Subaru Impreza kørt af Sandro Wallenwein (bror til Mark). De tre lå hele tiden indenfor 15 sekunder og alle tre nåede at føre rallyet. Efter 8 af de 12 hastighedsprøver lå Matthias Kahle og Sandro Wallenwein hele lige på tiendedele sekunder, men 4 prøver senere var det Matthias Kahle, som tog sig af den samlede sejr med et forspring på 6,3 sekunder til Sandro Wallenwein med Mark Wallenwein yderligere 6,9 sekunder efter.

Max Christensen/Dorthe Ravn kom ind som bedste danskere på en 9. plads. Yderligere danske placeringer var Michael Pedersen/Mie Petersen som 11, Kim Boisen/Jesper Petersen som 15, Carsten Jensen/Michael Fasterholdt som 22 og Niels Erik Jørgensen/Søren Andersen som 27.

Næste rally i det tyske mesterskab køres allerede om få uger. Det er Rally Vogelsberg d. 16-17. april.

Foto: Henning Smed

Wikinger Rallye, resultat.
1: Matthias Kahle, Skoda Fabia S2000
2: Sandro Wallenwein, Subaru Impreza +6,3
3: Mark Wallenwein, Skoda Fabia S2000 +13,2
4: Hermann Gassner, Mitsubishi Lancer Evo X +1:05,2
5: Rainer Noller, Mitsubishi Lancer Evo 8MR +2:23,4
6: Peter Corazza, Mitsubishi Lancer +2:37,7
7: Olaf Dobberkau, Porsche 911 GT3 +3:17,5
8: Felix Herbold, Honda Civic R +3:23,1
9: Max Christensen, Subaru Impreza +3:46,4
10: Ruben Zeltner, BMW M3 +3:47,5