Siden sin debut med Minardi i 2002, et par år med Jaguar-teamet og siden en drømmekontrakt med Williams, der aldrig gav de store resultater, blev Mark Webber søndag skrevet ind i historiebøgerne som en grand prix-vinder, da han i overbevisende stil tog sejren i det tyske grand prix.

Med sejren springer Webber også foran Rubens Barrichello VM-stillingen og indtager nu tredjepladsen, 1,5 point efter teamkammerat Sebastian Vettel og 22,5 efter Jenson Button i spidsen.

For Webber er det ikke bare forløsning for en karriere, der tæller 133 grand prix’er – og indtil søndag altså med fire andenpladser som bedste resultater. Webber takker Red Bull-teamet for tålmodigheden i forbindelse med genoptræning efter cykelulykken i vinterpausen.

– Sebastian viste i vintertests, hvad bilen kunne, så det bevarede min motivation, da jeg var igennem genoptræningen. Jeg havde fantastiske folk omkring mig til at komme mig over skaderne, og teamet har også været utroligt tålmodige med mig, siger Mark Webber i en pressemeddelelse.

– Jeg vil gerne takke Dietrich Mateschitz, Red Bull og alle i Red Bull Racing for hvad de gjorde for mig gennem vinteren, alle i Australien, der har støttet mig gennem min karriere – og der er et par mennesker, der har tvivlet på mig også, så hej til dem også. Det er bare en fantastisk dag for alle, der har hjulpet mig til hvor jeg er i dag, siger Mark Webber efter sejren.

Stillingen i VM efter ni af 17 VM-løb:

1 Jenson Button, 68 point
2 Sebastian Vettel, 47
3 Mark Webber, 45.5
4 Rubens Barrichello, 44
5 Felipe Massa, 22
6 Jarno Trulli, 21.5
7 Nico Rosberg, 20.5
8 Timo Glock, 13
9 Fernando Alonso, 13
10 Kimi Räikkönen, 10
11 Lewis Hamilton, 9
12 Nick Heidfeld, 6
13 Heikki Kovalainen, 5
14 Sebastien Buemi, 3
15 Robert Kubica, 2
16 Sebastien Bourdais, 2
17 Giancarlo Fisichella, 0
18 Adrian Sutil, 0
19 Nelsinho Piquet, 0
20 Kazuki Nakajima, 0

Foto: Red Bull Racing