Jan Magnussen har sammen med sin spanske teamkammerat hos Corvette Racing, Antonio Garcia, sikret sig kørernes titel i det prestigefulde amerikanske sportsvognsmesterskab, WeatherTech SportsCar Championship.

Det skete allerede kort efter det 10 timer lange Petit Le Mans blev flaget grønt på Road Atlanta lørdag eftermiddag dansk tid.

Timer efter tog danskeren også førstepladsen i seriens teammesterskabet og konstruktørernes mesterskab!

– Det er så fantastisk stort! Og jeg er så glad på hele teamets vegne. Det har været en udfordrende sæson, hvor vi ofte har været nødsaget til at få det bedste ud af nogle rigtig hårde weekender. Ved hjælp af strategi har vi kunnet overpræstere de tidspunkter, hvor det har været hårdest, og samtidig har vi vundet de løb, hvor vi har haft muligheden lyder det fra Jan Magnussen direkte fra pitlane på Road Atlanta.

– Siden jeg kørte mit første løb i den amerikanske Le Mans-serie i 1999 har serien udviklet sig til en af de hårdeste sportsvognsserier i verden med deltagelse af alle de store bilmærker og de dygtigste kørere. At få lov at tage titlen i Amerikas førende sportsvogn, Corvetten, foran de mest dedikerede amerikanske fans, du kan forestille, er en kæmpe ære for mig, lyder det fra Jan Magnussen.

Den firedobbelte Le Mans-vinder og nu tredobbelte amerikanske mester kørte sit første løb i den amerikanske Le Mans-serie for Corvette Racing i 2004. Karrieren i det amerikanske land startede imidlertid hos Panoz Motorsports i 1999, hvor Magnussen var ansat frem til 2002, hvorefter han kørte en sæson for Prodrive-teamet i en Ferrari – et job, han gjorde så godt, at Corvette Racing hyrede ham til udvalgte løb følgende sæson, deriblandt 24-timers Le Mans.

I årets udgave af WeatherTech SportsCar Championship – den amerikanske version af World Endurance Championship – var Jan Magnussen og Antonio Garcia så langt foran på point, at duoen blot behøvede at køre deres gule Corvette C7.R forbi det grønne flag til sæsonens sidste løb på Road Atlanta for at sikre sig mesterskabet.