Den nye tyske wunderkind Sebastian Vettel var igen hurtigst da kvalifikationen til det britiske Formel 1 grand prix på Silverstone-banen blev afviklet lørdag. Det er dermed anden gang i træk og for fjerde gang i karrieren at Red Bull køreren skal starte fra første startrække når løbet sættes igang i morgen søndag.

Vettel og Red Bull-teamet har været godt kørende i begge træninger og fortsatte med at vise tænder i kvalifikationen, hvor teamkammerat Mark Webber sluttede med tredje bedste tid.

Rubens Barrichello satte anden hurtigste tid og viste dermed at der er masser af fart i Brawn GP bilen, hvilket den førende i VM-stillingen, Jensen Button noget overraskende slet ikke formåede idag. Briten måtte tage til takke med sjettebedste tid.

Hvis McLarens Lewis Hamilton havde sat næsen op efter en gentagelse af sejren sidste år, må han nok se i øjenene at det bliver rigtig svært. Den forsvarende verdensmester sluttede næstsidst på gridden ved siden af Buemi.

Force India-køreren Adrian Sutil stod for dagens mest dramatiske hændelse, da han mistede vejgrebet i et sving og med høj fart kurede sidelæns ind i autoværnet. Bilen blev voldsomt beskadiget ved uheldet, men tyskeren kunne heldigvis stige uskadt ud af vraget.

Photo by Mark Thompson/Getty Images